L’Ajuntament invertirà en l’àrea industrial del camí Artana i la zona empresarial situada a l’entorn dels carrers Riu i Andalusia

Vila-real podrà continuar avançant en el Pla de reindustrialització i modernització de les seues àrees industrials amb dos nous projectes que finalment han obtingut finançament per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). El consistori va rebre este dilluns, 17 de juny, la notificació de concessió de subvenció per a les obres de millora, modernització i dotació d’infraestructures en l’àrea industrial de l’entorn del camí Artana així com en la zona empresarial situada a l’entorn dels carrers Riu i Andalusia. Tots dos projectes havien quedat inicialment exclosos d’aquesta línia d’ajudes de l’Ivace per falta de disponibilitat pressupostària.

Finalment, després de la renúncia a la subvenció per part d’altres municipis, els dos projectes de Vila-real, que estaven en llista d’espera, podran comptar amb finançament per part de l’ens autonòmic. Concretament, la resolució de l’Ivace establix una subvenció total de prop de 282.000 euros per a tots dos projectes (140.796 euros per a cadascuna de les obres).

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha celebrat esta decisió i ha recordat que “com ja vam advertir, no ens semblava just que un municipi referent en l’àmbit industrial com Vila-real haguera quedat fora pel canvi en el criteri d’avaluació per a la concessió d’estes subvencions per disponibilitat pressupostària”. Obiol subratlla que “des que en 2015 el Govern del Botànic presidit per Ximo Puig va impulsar este programa de l’Ivace per a la modernització d’àrees industrials, Vila-real sempre havia obtingut finançament per a dur a terme obres en els nostres polígons que ens han permés fer-los més competitius i atraure noves empreses”. El regidor lamenta que en esta convocatòria hi haguera limitacions de disponibilitat pressupostària que havien deixat fora els projectes d’alguns municipis com Vila-real, Onda, Moncofa, Nules, Almenara o Castelló, però, amb tot, afig que “bé està el que bé acaba, i Vila-real podrà continuar invertint en les seues àrees industrials com ho ha fet en esta última dècada per a continuar sent un referent i un exemple de desenvolupament empresarial”.

Un dels projectes previstos afecta l’àrea industrial de l’entorn del camí Artana mentre que la segona de les propostes pretén actuar en la zona empresarial situada a l’entorn dels carrers Riu i Andalusia. Entre les actuacions previstes està la renovació de l’enllumenat amb la instal·lació de tecnologia led, asfaltat, millora de la xarxa d’aigua potable, així com de col·lectors de pluvials i clavegueram, instal·lació d’hidrants antiincendis, millora de la senyalització…