• El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i el secretari general del PSOE Regió de Múrcia, Diego Conesa, es reuneixen a Orihuela amb l’objectiu de “forjar aliances per a la millora de les nostres comunitats autònomes”
  • Diego Conesa, secretari general del PSOE Regió de Múrcia, destaca el caràcter “irrenunciable del transvasament Tajo- Segura”, així com “la garantia de subministrament d’aigua per a reg i consum” de totes dues regions

València, 13 de gener de 2020.- “L’aigua és irrenunciable per als socialistes de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia, i serem absolutament determinants en la defensa del transvasament”. Així ho ha assenyalat el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, durant la seua trobada amb el secretari general del PSOE Regió de Múrcia, Diego Conesa. Ximo Puig ha assenyalat que l’objectiu fonamental d’aquesta reunió és “forjar aliances per a la millora de les nostres comunitats autònomes”, i ha expressat el seu desig que aquestes trobades es mantinguen “permanentment”. En aqueix sentit, el president de la Generalitat ha indicat que el PSOE “és un partit útil per als ciutadans i que vol millorar la vida de les persones”.

Sobre les polítiques en matèria d’aigua ha explicat que “volem treballar una perspectiva de suma de recursos per a garantir aigua per sempre”, i ha apuntat que sobre aquest tema “no volem fer banderilles ni fer de l’aigua una confrontació”. No obstant això, el president de la Generalitat ha insistit que “serem absolutament determinants en la defensa del transvasament, dels regants i del conjunt de la indústria agroalimentària de la qual és l’horta d’Europa”.

Sobre la formació del nou govern, el secretari general del PSPV-PSOE ha apuntat que “tenim una oportunitat per a facilitar l’itinerari de justícia social pel qual ha nascut aquest partit”, i ha assenyalat que és “de justícia” que se situen en l’agenda temes pendents com el finançament autonòmic: “les comunitats pitjor finançades són la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia i, per tant, aquesta és una situació que no pot continuar”. Per això, Ximo Puig s’ha mostrat convençut que “durant aquest any, segons el compromís del president Pedro Sánchez, es treballarà per a aprovar un nou model que garantisca el Sistema del Benestar, l’equitat i la singularitat de les regions”.

Així mateix, el president ha volgut destacar la importància de reforçar el Corredor Mediterrani per a totes dues comunitats, en tractar-se d’una infraestructura fonamental “que significarà una major competitivitat per a les nostres empreses i una major possibilitat de col·locar els nostres productes en mercats europeus”. Per tant, exigiran al recentment format Govern d’Espanya “avançar en la direcció d’aquest últim any”, però agilitant la finalització del corredor.

Finalment, Diego Conesa també ha assenyalat el caràcter “irrenunciable del transvasament Tajo- Segura”, així com “la garantia de subministrament d’aigua per a reg i consum”. “Tant el PSPV com el PSRM fem costat al Govern d’Espanya per a treballar dins de les seues competències en la Mar Menor, i exigim al govern de Múrcia que siga valent per a prendre les mesures necessàries per a no danyar als xicotets agricultors, tant de Múrcia com de la Vega Baixa”, ha conclòs Conesa.
“La dreta desgasta la convivència”

A preguntes dels periodistes sobre l’aplicació del plurilingüisme en la Comunitat, el president ha retret que aquest “no ha de ser motiu de confrontació”, ja que tindre diverses llengües “és una riquesa, i no un problema” per a la Comunitat. “Volem despolititzar aquesta qüestió, i la dreta mai ha actuat de manera lleial en aquesta qüestió” que, segons Ximo Puig, “desgasten la convivència”.

La entrada Ximo Puig: “L’aigua és irrenunciable i serem absolutament determinants en la defensa del transvasament Tajo-Segura” se publicó primero en pspvpsoe.