• El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE recorda que “si s’ha avançat en igualtat és perquè hi ha hagut moltes dones que han estat lluitant i reivindicant per a aconseguir que els 8 de març siguen l’esperança de la civilitat”
  • El líder dels socialistes valencians assenyala que “el Partit Socialista és un partit que està del costat del feminisme i que està compromés amb la igualtat”

El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns l’impuls d’una Llei d’Igualtat Salarial per a “superar la escletxa salarial i incentivar la presència de dones en els consells administratius de les empreses”. Amb aquesta mesura, Ximo Puig ha assenyalat que es pretén “fer un pas més enllà en la lluita per la igualtat entre homes i dones en el sector econòmic i en l’accés al mercat laboral”. “Augmentar la presència de la dona millorarà la productivitat del conjunt de la nostra economia”, ha assenyalat.

Així, durant l’acte d’igualtat organitzat a València, el líder del PSPV-PSOE, ha insistit que l’impuls d’aquesta llei es realitzarà de manera “acordada i en la qual el sector privat tinga un paper fonamental”. Així mateix, el president de la Generalitat, ha assenyalat que “és una llei fonamental” ja que tal com ha comentat, “és necessari acabar amb situacions de desigualtat que es produeixen en el mercat laboral”. Ximo Puig ha criticat que “hi haja empreses que pregunten en una entrevista de treball a les dones si tindrà fills o no” i ha assegurat que “si no contracten a una dona per aqueixa raó, estan perdent talent”.

D’altra banda, Ximo Puig ha destacat també la importància de “aconseguir que les joves tinguen una presència major en les carreres tècniques”, ja que segons el secretari general de les i els socialistes valencians “en aquests moments tenim un problema greu en la falta de dones en totes les carreres tecnològiques, carreres que seran en gran manera les que van determinar el futur” i ha explicat que es tracta de “un problema configuració de l’educació”. “El nostre objectiu és superar aqueixa qüestió i atraure més dones a les carreres tecnològiques, ja que serà fonamental perquè l’aterratge definitiu en l’economia del coneixement siga una realitat”.

El president de la Generalitat també ha recordat el “gran esforç que han realitzat les dones per a aconseguir la igualtat” i ha insistit que “si s’ha avançat és perquè hi ha hagut moltes dones que han estat lluitant i reivindicant per a aconseguir que els 8 de març siguen l’esperança de la civilitat”. No obstant això, Ximo Puig ha lamentat que “encara existisquen molts espais on encara no hi ha una igualtat efectiva” i per això, “les i els socialistes estem treballant perquè existisca una mirada femenina en tots els aspectes de la vida”.

Finalment, el responsable socialista ha indicat que “ens trobeu-vos en un moment crucial” en el qual “no es pot deixar passar ni una declaració obscena sobre la violència de gènere”. Així, Ximo Puig ha remarcat que “aquest és el problema més important que tenim: acabar amb el masclisme i amb totes les seues violències”. El president de la Generalitat ha explicat que “masclisme i feminisme no s’han de comparar”, ja que “el feminisme és igualtat, mentre que el masclisme és la superioritat d’un gènere sobre un altre” i, per tant, “ací no valen equidistància”. “El Partit Socialista som un partit que està del costat del feminisme, que està compromés amb la igualtat”, ha sentenciat.

En la trobada, que ha estat moderat per la secretària d’Igualtat del PSPV-PSOE, Rosa Peris, també han intervingut l’empresària Elsa Andrés, Mar Cruz, treballadora en uns grans magatzems, Elisa Almerich, agent de la Policia Local de València, Beatriz Ginés, doctora en Història de l’Art i investigadora, i la futbolista María Sanjuan.

La entrada Ximo Puig proposa una Llei d’Igualtat Salarial per a superar la escletxa salarial i incentivar la presència de dones en les direccions de les empreses se publicó primero en pspvpsoe.