Activen l’alerta roja a la Comunitat Valenciana

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, aquesta alerta màxima s’iniciarà a les 24 hores del dijous

La província d’Alacant i el litoral sud de la de València estaran demà dijous en alerta roja per precipitacions que podrien aconseguir els 180 litres per metre quadrat en dotze hores i 90 l/m2 en una hora.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, aquesta alerta màxima s’iniciarà a les 00.00 hores del dijous i es prolongarà fins a les 12.00 hores del mateix dia en el litoral sud de València, litoral nord d’Alacant i interior de la província d’Alacant.

En el cas del litoral sud d’Alacant, l’alerta nivell roig començarà a les 6.00 hores de la matinada del dijous i es prolongarà fins a les 6.00 hores del divendres.

Aquest dimecres es manté l’alerta taronja per vent i fortes pluges a les províncies d’Alacant i en el litoral i interior sud de la de València.
Encara que a Castelló es manté aquest avís taronja per fenòmens costaners, l’alerta ha passat a ser groga en el seu litoral i verd a l’interior.

D’altra banda, el temporal de pluges provocat per l’entrada d’una DANA (depressió aïllada en nivells alts) ha deixat en la Comunitat Valenciana en les últimes 24 hores pluges de fins a 35 litres per metre quadrat i ratxes de vent que han superat els 80 quilòmetres per hora, encara que no s’han registrat incidents de consideració en les tres províncies.

Durant la passada nit, el front de pluges ha afectat principalment l’interior de la província de Castelló i al nord de la província d’Alacant i, encara que remetrà en les pròximes hores, a la vesprada tornarà a agafar força i afectarà la província d’Alacant i sud de València, segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Sobre les 23 hores de la passada nit s’ha registrat un tornat-tromba marina enfront de la costa de Torrevella, en el sud de la província d’Alacant, amb abundant aparell elèctric i cortines de precipitació visibles, segons han informat fonts de l’Agència de Seguretat i Emergències.

Durant el desenvolupament de la tempesta s’ha observat una mànega marina amb el núvol embut i el moviment de l’aigua sobre el mar.
Els registres més significatius en les últimes 24 hores han sigut 35 litres per metre quadrat a Dénia, 22 a Murla, 21 al Castell de Guadalest, 20 a Alcanalí, 19 a la Vall de Laguar, Fredes i La Pobla de Benifassà. 16 a Confrides, 14 a Vilallonga, 13 a Callosa d’en Sarrià, Vilafranca i Vinaròs, 12 a l’Atzúvia i 11 litres per metre quadrat a Morella, Catí i Alfondeguilla.

A la ciutat de València únicament s’han mesurat 3 litres per metre quadrat.
Pel que fa als vents, s’han registrat ratxes de fins a 81 quilòmetres per hora a Xàbia, de 80 a Xodos, 76 a Catí i 72 a Serra d’en galcerán
Fuentes de l’Agència de seguretat i Emergències i dels consorci provincials de Bombers han indicat que no s’han produït incidents relacionats amb les pluges durant tota la nit.