L’alcalde ha lamentat haver de prendre una decisió que “mai” haguera imaginat i ha explicat que ha hagut de fer aquest pas perquè “el primer de tot és garantir la seguretat de tots els nostres veïns davant la pròpia evolució de la pandèmia”

L’ajuntament d’Alacant ha anunciat la cancel·lació definitiva de les Fogueres de Sant Joan d’enguany, que de finals de juny s’havien traslladat al començament de setembre, per la qual cosa no tornaran a celebrar-se fins a 2021.

En un comunicat, l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, del PP, ha informat que ha comunicat la decisió a la Federació de les Fogueres en una reunió mantinguda amb la seua presidenta, Toñi Martín-Zarco, amb la finalitat d’anteposar la seguretat dels alacantins davant l’evolució de la pandèmia de la COVID-19, i després d’escoltar l’opinió majoritària a favor de la cancel·lació de les comissions i barraques, que participen en els actes festius.

En la trobada també ha participat la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, de Ciutadans, el regidor de Festes, el popular Manuel Jiménez, i els integrants de la junta directiva de la Federació de Fogueres.

L’alcalde ha lamentat haver de prendre una decisió que “mai” haguera imaginat i ha explicat que ha hagut de fer aquest pas perquè “el primer de tot és garantir la seguretat de tots els nostres veïns davant la pròpia evolució de la pandèmia”.

“El fet que es prorrogue l’estat d’alarma, la circumstància que teníem per davant encara un calendari molt dens d’activitats a realitzar en els mesos de juliol i agost, com era la pròpia elecció i proclamació de la Bellea del Foc (la dama de les festes), i l’opinió majoritària de fogueres i barraques, que han posat de manifest les dificultats econòmiques per a poder plantar i la incertesa i inseguretat en la situació” han provocat que no hi haja “un altre camí que el de la cancel·lació definitiva”.

L’alcalde ha animat a posar-se a treballar des de ja en les Fogueres de 2021 per a aconseguir “que les festes del pròxim any siguen les més brillants”.

Per part seua, la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, ha expressat en aqueixa mateixa reunió el seu “tremend dolor per una decisió que mai haguérem volgut prendre, però les circumstàncies de la pandèmia no ens han deixat una altra alternativa”.

Sánchez també ha convidat a renovar esforços perquè en 2021 es puga “rescabalar i gaudir de nou de les nostres fogueres”.