L’àrea de Serveis Socials realitza activitats destinades a facilitar la conciliació de la vida laboral i personal de les famílies amb menors de 16 anys

Alzira llança una campanya de conscienciació de la conciliació i les cures en el marc d’actuacions del Pla Corresponsables que promouen el Ministeri d’Igualtat, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Institut Valencià de la Dona, i que es va iniciar l’any passat.

A través d’este pla que es duu a terme des de l’àrea de Serveis Socials i Innovació Social s’han realitzat activitats i serveis destinats a facilitar la conciliació de la vida laboral i personal de les famílies amb menors de 16 anys, durant els períodes no lectius. Ara del que es tracta és d’una campanya formativa que treballa la igualtat entre homes i dones des de distintes perspectives.

Esta campanya de conscienciació es desenvoluparà al llarg del mes de juny a les xarxes socials municipals i a través de cartells que es faran arribar a diversos punts de la població. La campanya s’ha fet amb la col·laboració del sociòleg i sexòleg Erik Pescador especialista en gènere, igualtat, masculinitats i prevenció de violències masclistes.

Campanya de conscienciació a les xarxes socials

En este cas, es tracta de llançar una sèrie de missatges a través de material audiovisual en les xarxes socials municipals adreçades a conscienciar els homes sobre compartir les tasques de les cures en família. La campanya se centra en quatre missatges que a partir de demà aniran llançant-se a través de vídeos i imatges que parlaran sobre compartir les tasques i la càrrega mental, l’amor, la criança dels fills al 50% i la cura de la resta de les persones que en formen part de la família com són les persones majors.

Segons explica la regidora de Serveis Socials, Amèlia Blanquer, “esta campanya vol treballar en positiu per la igualtat, incidint sobre els homes per a construir noves masculinitats que compartisquen els papers que tradicionalment se’ls assigna a les dones en les cures de la família, d’esta manera es treballa al mateix temps en la conciliació”.