El municipi afronta els reptes del procés de regeneració de la costa a través d’un projecte sostenible

El municipi de Sueca es troba actualment immers en un ambiciós projecte destinat a la recuperació de les platges. La iniciativa té com a objectiu principal restaurar i revitalitzar les costes locals mitjançant l’aportació de sorra d’una granulometria específica, cuidadosament seleccionada per experts tècnics.

Segons ha explicat l’alcalde del municipi, Dimas Vázquez, l’estratègia es basa en estudis realitzats per l’Institut d’Hidràulica Ambiental de la Universitat de Cantàbria, els quals indiquen que l’aportació d’àrids contribuirà a mantenir la costa de Sueca en el seu estat actual durant dècades. “Este enfocament reflectix el compromís de l’Ajuntament amb la preservació de l’entorn natural i l’impuls del turisme local”, afirma el primer edil.

No obstant això, el procés de regeneració d’estes extenses superfícies no està exempt de reptes. Es requerix una avaluació ambiental per part del Ministeri, actualment en curs, per assegurar la viabilitat i sostenibilitat del projecte a llarg termini. L’alcalde Vázquez ha subratllat la importància de seguir de prop este procés i d’implementar mesures correctives per abordar els problemes d’erosió costanera, garantint així l’efectivitat de l’esforç conjunt per preservar les platges de Sueca.