Ahir es va presentar en El Corte Inglés d´Avinguda de França esta nova edició

Hui de vesprada en El Corte Inglés d´Avinguda de França s´ha presentat la nova edició del Campionat Autonòmic de Clubs de Galotxa “Trofeu El Corte Inglés”, pioner en el món de la pilota, que ara cumplix 44 anys. L´acte ha comptat amb la presència del president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, el coordinador de Pilota de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner, i el Director Regional de Comunicació i Relacions Institucionals d´El Corte Inglés, Pau Pérez Rico, a més d’alcaldes i regidors de les poblacions que participen en el Campionat.

Abans de la presentació ha tingut lloc la taula redona “La Pilota en Femení” coincidint amb la Setmana de la Dóna en la Pilota – Va de Dona, sobre el paper de la dona en la pilota valenciana.

El Trofeu El Corte Inglés, que començarà el 2 de març i finalitzarà el 21 de juliol, compta amb la participació de 160 equips. En total, vora 1.000 jugadors disputaran més de 1.200 partides en 17 categories: Primera Sènior, Primera Juvenil, Segona, Tercera, Quarta A, Quarta B, Femenina A, Femenina B, Primera Trinquet, Segona Trinquet, Tercera Trinquet, Quarta A Trinquet, Quarta B Trinquet, Cadets, Infantils, Alevíns i Benjamíns.

Entre els clubs amb major participació destaquen les entitats de Meliana, que presenta un total de 16 equips, seguida per la Pobla de Vallbona, que suma un total de 15 formacions. Després trobarem a Massalfassar, amb 9 equips, i els 7 que presenten els clubs d’Albuixech, Beniparrell, Montserrat i Riba-roja. Cal nomenar també que les categories femenines tindran equips provinents d’Algimia d’Alfara, Meliana, Pobla de Vallbona, Godelleta i Borbotó.

En la màxima categoria de carrer participaran huit equips: Albuixech, Beniparrell, Faura, Foios, Marquesat, Massalfassar, Montserrat, i els campions de les tres últimes edicions, Quart de les Valls. En primera de trinquet competirán sis formacions: Alfara de la Baronia, Alfara del Patriarca, Moixent, dos equips de la Pobla de Vallbona, i Riba-roja.

El Trofeu de Galotxa El Corte Inglés es va crear el 1976 i s´ha disputat ininterrompudament amb la participació ja de desenes de milers de pilotaris valencians al llarg d´estos anys. Constituïx un dels trofeus més arrelats i de major tradició al món de la pilota i és sense dubte el més important en la modalitat de Galotxa.