Aquests resultats permetrien el canvi a un govern de dretes amb PP i VOX. Així doncs, Amparo Marco (PSOE) perd l’alcaldia després de dues legislatures al capdavant del consistori municipal

El Partit Popular reconquesta la condició de força més votada a Castelló de la Plana. Els populars s’han fet amb 28.225 vots en la capital de la Plana, el 35,89%, seguit pel PSOE amb 22.372 vots (28,27%)

Així es desprén de les dades obtingudes pel Ministeri d’Interior en els comicis municipals celebrats aquest 28 de maig, amb un escrutini total del 100%.

Dels 27 regidors en joc, la candidatura socialista que lidera una altra vegada l’actual alcaldessa, Amparo Marco, passa de 10 a 9; la de Compromís, de nou amb Ignasi Garcia de candidat, segueix amb 3, i Unides Podem, amb l’estrena de Marisol Ballester com a candidata, de 2 a 0, amb el que l’esquerra suma 12 escons, 2 per davall de la majoria absoluta (14).

En el bloc de la dreta, la llista que torna a encapçalar Begoña Carrasco puja de 7 a 11 en absorbir a part de l’electorat de Ciutadans, que perd els seus 4 edils i es queda sense representació al no arribar al 5% dels vots, i Vox, amb el nou candidat, Antonio Ortolá, passa de 2 a 4 edils, amb el que el bloc conservador suma 15 escons, 1 per damunt de la majoria absoluta.

Aquests resultats permetrien el canvi a un govern de dretes amb PP i VOX. Així doncs, Amparo Marco (PSOE) perd l’alcaldia després de dues legislatures al capdavant del consistori municipal.