El servei de Policia Local ha estat verificant durant la nit els vials tancats al trànsit

L’episodi de pluges torrencials ha deixat un registre històric de 198 litres per metre quadrat aquesta matinada a la ciutat de Castelló -150 l/m² caiguts en dues hores-, la xifra més alta en un mes de maig, mentre que a Benicàssim s’han aconseguit els 220 l/m² de precipitació acumulada.

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la capital castellonenca havia superat els 180 l/m² en els mesos d’octubre i novembre, el registre més alt el 14 d’octubre de 1962 amb 210,5 l/m²; seguit del 2 de novembre de 1934 amb 201 l/m²; els 198 l/m² caiguts en les últimes 24 hores i els 187,5 l/m² el 15 d’octubre de 1911.

L’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) informa per la seua part que la seua xarxa de pluviòmetres ha registrat, fins a les 07.30 hores, 239,6 l/m² en el municipi de Cabanes, seguit de Benicàssim amb 189,4 l/m², Castelló de la Plana amb 180,2 litres en el pluviòmetre de l’IES Francesc Ribalta i de 177,6 l/m² en el de l’edifici Capitol.

Les intenses pluges han generat nombrosos serveis en la capital castellonenca i s’han hagut de tancar al trànsit diversos vials, com la Ronda Nord, avinguda de Benicàssim, avinguda de la la Vall d’Uixó, carretera de Borriol, quadra del Borriolench, avinguda del Castell Vell, plaça Teodoro Izquierdo, Ronda Aquest, Ronda Sud, avinguda Doctor Clarà i pont Fuente la Reina, informa l’àrea municipal de Seguretat Pública i Emergències.

El servei de bombers ha realitzat 20 serveis d’acovardisca d’aigua fins a aquesta hora, així com el rescat de dos conductors els vehicles dels quals havien quedat parats en la plaça de Teodoro Izquierdo i en Ronda Aquest a conseqüència de l’elevat nivell d’aigua, tot això sense major conseqüència per a aquests.

La Pineda s’ha tancat en trobar-se impracticable mentre que la zona del Grau no presenta incidències destacables, ha informat el consistori.

El SPEIS continuarà realitzant durant el matí serveis d’acovardisca d’aigua, atés que continuen registrant-se anomenades requerint aquest tipus de servei en domicilis.

També el servei de bombers ha realitzat el rescat d’una dona atrapada a conseqüència d’un accident de circulació ocorregut en la N-340 a l’altura de l’Hospital de la Magdalena.

El servei de Policia Local ha estat verificant durant la nit els vials tancats al trànsit, així com la realització de les tasques preventives que, atenent el nivell d’alerta taronja establit per Aemet, cal realitzar en atenció als plans existents, i les tasques de col·laboració amb altres serveis i requeriments de la ciutadania.

El consistori informa així mateix que a les 03.50 hores ha cessat la pluja, i en aquests moments, de manera progressiva, l’estat de les vies està tornant a la normalitat.
El consorci provincial de bombers de Castelló ha informat per la seua part que, fins a les 08.30 hores, havia rebut 19 avisos de serveis relacionats amb temporal de pluja, la majoria d’ells en el municipi de Benicàssim.

A aquesta hora continua plovent a la província de Castelló, des de la capital cap al nord per tot el litoral de la Plana Alta, i fins als Ports a l’interior, ocasionalment acompanyat de tempesta i a Benicàssim s’han superat els 220 l/m² de precipitació acumulada fins a les 09.00 hores.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha informat així mateix que les precipitacions s’han concentrat en les conques del Millars i Cenia-Maestrazgo, i destaquen els 95 l/m² acumulats a Serratella, 93 l/m² a Borriol i 92 l/m² a Vila-real.

El litoral de la província de Castelló i la costa nord de València estaran fins a les 10 hores d’aquest divendres en alerta nivell taronja per precipitacions acompanyades de tempesta que podrien acumular 40 litres per metre quadrat en una hora.

Segons Aemet, en el litoral sud de Castelló, on es preveuen registres de 140 litres per metre quadrat en 12 hores, les majors acumulacions s’han donat aquesta matinada en l’entorn metropolità i s’estan desplaçant cap al nord.

L’interior de la província de Castelló estarà també fins a les 10 hores en alerta nivell groc per ruixats acompanyats de tempesta, que podrien acumular 30 litres per metre quadrat en una hora.