Blanch insta al Partit Popular que demane disculpes per haver bloquejat els 43 milions de la Diputació de Castelló

El secretari provincial del PSPV-PSOE demana “lleialtat institucional” al PP perquè “la pràctica totalitat” de les mesures que s’estan duent a terme en els seus municipis estan sent impulsades per la Diputació, la Generalitat i el Govern central

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha demanat públicament al Partit Popular que demane disculpes per haver bloquejat els 43 milions d’euros de romanents de la Diputació de Castelló, “que no es poden utilitzar per la pèssima gestió que va dur a terme en l’últim mandat”.

De fet, Blanch ha recordat que la institució provincial està subjecta a un pla econòmic financer que limita absolutament la seua capacitat de gestió perquè “el PP de Moliner, Aguilella i companyia van gastar el que no tenien en el que no devien i ara, quan fan falta més recursos que mai, estem lligats de peus i de mans”.

Blanch ha contestat així als responsables del PP que estan demanant als ajuntaments que la Diputació utilitze eixos diners per a pagar les mascaretes. “El partit de la mentida -com s’ha referit al PP- ix ara, en plena crisi del coronavirus, per a seguir en la seua línia de llançar falsedats per a intentar dissimular la pèssima gestió que van dur a terme amb les institucions on governaven, i que per això els ciutadans els van manar a l’oposició”.

“El que han de fer, si són honestos -continua Blanch- és demanar perdó per la nefasta gestió que van fer i acceptar les propostes que ara estem posant sobre la taula, que no tenen un altre objectiu que beneficiar al conjunt de la ciutadania”. A més, el secretari provincial ha recordat que la “pràctica totalitat” de mesures que s’estan dut a terme en tots els municipis, inclosos els governats pel PP, estan impulsades des de la Diputació, el Govern de Ximo Puig i el Govern de Pedro Sánchez, “totes institucions gestionades pels socialistes, per la qual cosa demanem un mínim de lleialtat institucional”.

Per això, el màxim responsable del PSPV a la província de Castelló considera “absolutament esperpèntic” que la secretària general del PP, Elena Vicente-Ruiz presumisca del que estan fent els alcaldes del PP, quan la gran majoria d’eixes mesures s’estan impulsant per administracions governades pel partit socialista”.

Blanch ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat als alcaldes del PP que accepten la proposta del PSPV-PSOE de demanar a la Diputació les màscares necessàries. “L’única cosa que estem demanant als alcaldes del PP és que prenguen exemple del comportament exemplar que estan tenint els alcaldes del PSPV-PSOE, aprofiten la bona gestió que està fent la diputació provincial, encapçalada per Josep Martí, i garantisquen per als seus municipis les màscares que es necessiten”, apunta.

En este sentit, ha demanat al PP que “prenguen nota de la lleialtat que estan tenint els nostres portaveus que estan en l’oposició, proposant sempre les mesures que necessiten els ciutadans i donant suport als alcaldes en el que fan”.