La jornada telemàtica congregarà a experts, institucions, col•lectius i representants del sector de la gestió de l’aigua

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló convida a la ciutadania a participar en el I Fòrum Ciutadà sobre la gestió de l’aigua pública per a reflexionar sobre la necessitat d’avançar cap a una nova cultura de l’aigua que l’entenga com un bé comú i no sols com una mercaderia. Les persones interessades en participar en la jornada, aquest dijous 18 de març a partir de les 18 hores, es poden inscriure’s en el correu electrònic transicioecologica@castello.es . També es podrà seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Castelló.

«La gestió de l’aigua és un dels grans reptes de les societats del segle XXI pels reptes climàtics i ambientals que afronten i en la resposta a aqueixos reptes les ciutats han de jugar un paper clau. El primer pas per a trobar respostes és canviar la mirada cap a una nova cultura de l’aigua per a deixar d’entendre-la només com un recurs econòmic i urbanístic i entendre-la com un bé comú clau en l’ecosistema que la ciutadania habitem», afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que exposa que «per a reflexionar i aprendre sobre aqueixa nova gestió més transparent, més preocupada pels seus impactes ambientals i amb major pes de les administracions públiques i de la societat civil hem convocat des de l’Ajuntament de Castelló el I Fòrum Ciutadà sobre la gestió de l’aigua pública».

El seminari comptarà amb les intervencions de María Sánchez, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Valladolid i responsable de la remunicipalització de la gestió de l’aigua; amb Luis Babiano, gerent de l’Associació Espanyola d’Operadors Públics de Proveïment i Sanejament; i Eulalio Ávila, secretari-interventor de l’administració local i coordinador del Manual de remunicipalització dels Serveis Públics d’Aigua; Manuel Aldeguer, director general de l’Aigua de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Canvi Climàtic, a més del regidor de Transició Ecològica de Castelló, Fernando Navarro. Moderarà la periodista María Molina.

Els ponents reflexionaran al costat de diversos representants d’institucions, col·lectius ecologistes i ciutadans i empreses del sector de l’aigua que s’han inscrit a la jornada.