El consistori aposta per l’endoteràpia, un mètode que consisteix a injectar en els troncs dels arbres una substància fitosanitària que va directament al sistema vascular dels pins

L’Ajuntament de Catarroja reprén el tractament que des de fa quatre cinc està tenint un gran èxit per a combatre la processionària. S’aposta per l’endoteràpia, un mètode que consisteix a injectar en els troncs dels arbres una substància fitosanitària que va directament al sistema vascular dels pins, evitant qualsevol impacte en persones o animals. La processionària és un cuc perillós que pot causar lesions en persones i, especialment, en les mascotes.

“L’endoteràpia actua sempre sobre l’insecte que s’alimenta de l’arbre i és un tractament alternatiu de baix impacte ambiental i menys agressiu per a l’arbrat que els tractaments convencionals”, explica Martí Raga, regidor d’Urbanisme i Mobilitat. “Es reforçarà, sobretot, l’aplicació en els entorns escolars per garantir la seguretat dels xiquets i en les zones canines dels parcs municipals”, finalitza Raga.

El tractament té una aplicació innòcua en persones, però també és respectuosa amb altres insectes beneficiosos per a l’entorn, com són les abelles. En aquest sentit, el seu impacte en el medi ambient és molt més reduït perquè no s’aplica indiscriminadament i la quantitat de producte utilitzat és molt reduïda. Durant les pròximes dues setmanes, els operaris aplicaran aquest tractament en els pins dels parcs i jardins de Catarroja per a complir amb els objectius de protecció contra la plaga de la processionària.