El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball inaugura la I Conferència de la Càtedra de Transició Energètica

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha inaugurat la I Conferència de la Càtedra de Transició Energètica, en la qual ha destacat que el canvi de model energètic “és ineludible i ha de ser sostenible, just, inclusiu i democràtic”.

En la seua intervenció, Climent ha posat l’accent que s’ha d’aconseguir un model productiu i energètic que genere “el benestar de les persones, que vaja mes allà dels beneficis econòmics i mire també pels beneficis mediambientals i socials”.

D’altra banda, s’ha referit a l’oportunitat que representa la transició energètica, que posseeix “un vast potencial com a motor per a les indústries locals, la generació d’ocupació i és crucial en la creació de comunitats més inclusives i sostenibles”.

Per al titular d’Economia Sostenible, “estem davant una cruïlla que hem de veure també com una oportunitat, de tal forma que hem d’abraçar i configurar els canvis provocats per la transició ecològica, l’evolució tecnològica i la globalització, de manera que ningú quede exclòs, a través d’un desenvolupament sostenible i integrador”.

Davant l’emergència climàtica i les desigualtats socials, ha afegit “tota la màquina econòmica ha de reorientar les activitats econòmiques i les ocupacions cap a l’economia verda, baixa en carboni, que respecte els límits del planeta i que també siga útil socialment”.

Càtedra de Transició Energètica

La finalitat de la Càtedra de Transició Energètica és realitzar activitats de formació, cerca, estudis, difusió, divulgació i promoció dels coneixements relatius a la transformació de l’actual model energètic en els vessants tecnològics, reguladores, socials i econòmiques.

Entre les actuacions previstes, que es desenvoluparan en el marc de la Càtedra de Transició Energètica, figura la celebració de la conferències i tallers sobre la integració de sistemes de gestió de gasos d’efecte d’hivernacle a escala local i regional, jornades sobre energies renovables, així com accions de divulgació i transferència de coneixement.

En aquest sentit, cal destacar el caràcter innovador d’aquesta càtedra, que és interdisciplinària i compta amb la codirecció i implicació de personal investigador tant de l’Escola d’Agrònoms com de les d’Industrials i Informàtica.