Més de 600 persones desocupades participen en l’I Fòrum Connecta Labora celebrat a Almassora

El secretari autonòmic d’Ocupació anuncia que el govern central aprovarà en breu el Centre de Referència Nacional de Formació de la Ceràmica a Castelló

Més de 600 persones desocupades ha participat en el I Fòrum Connecta Labora celebrat a Almassora, Castelló. Aquests esdeveniments, organitzats per Labora en col·laboració amb els Pactes Territorials, tenen com a finalitat facilitar a la ciutadania la cerca de treball i fer més pròxims els serveis per a l’ocupació que ofereixen les administracions públiques valencianes.

Els fòrums Connecta Labora s’han creat amb tres objectius principals: divulgar els serveis, prestacions i polítiques de Labora i altres recursos públics de les diferents administracions; acostar i posar en contacte a les persones que busquen ocupació amb les empreses que necessiten treballadors i, finalment, dotar d’eines de millora de l’ocupabilitat a les persones participants.

A la inauguració del primer fòrum a Almassora han acudit el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, la directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, i la directora general de Planificació i Serveis de LABORA, Eva Hernández. Enric Nomdedéu ha anunciat que, en breu, el govern central aprovarà el Centre de Referència Nacional de Formació de la Ceràmica a Castelló.

El Centre de Referència Nacional de la Ceràmica

El Centre de Referència Nacional es concep com una institució al servei dels sistemes de formació professional. El seu objectiu és facilitar una formació professional més competitiva, responent als canvis en la demanda de qualificació dels sectors productius i actuant com un referent orientador per al sector productiu i formatiu.

Els Centres de Referència Nacional es distingeixen per programar i executar actuacions de caràcter innovador, experimental i formatiu en matèria de formació professional, de manera que servisquen de referent al conjunt del Sistema Nacional de Qualificacions i Formació Professional per al desenvolupament de la formació professional.

La província de Castelló, especialment l’àrea delimitada al nord per l’Alcora i Borriol, a l’oest per Onda, al sud per Nules i a l’est per Castelló de la Plana aglutina el 94% de la producció nacional de la indústria de la ceràmica.

En el seu conjunt, s’estima que el sector ceràmic espanyol dóna ocupació directa a uns 15.000 treballadors en empreses que, en la seua majoria, són de petit i mitjana grandària (dada de 2016). Es calcula que la indústria genera més de 7.000 ocupacions indirectes.

Pròxims fòrums d’ocupació

El projecte #ConectaLABORA naix de la necessitat d’intercanviar opinions i experiències sobre les necessitats del mercat de treball en la Comunitat Valenciana i el seu propòsit és contribuir a la millora de les polítiques d’ocupació. “Des de LABORA ens hem proposat obrir nous espais que propicien el contacte entre persones treballadores, empreses, agents socials i institucionals del nostre territori”, ha assegurat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Els pròxims esdeveniments tindran lloc abans que finalitze 2019 en: Almassora (20 de novembre, la Universitat d’Alacant (22 de novembre), La Vall d’Uixó (26 de novembre), Xàtiva (5 de desembre), Ibi (10 de desembre) i Requena (11 de desembre). Els fòrums continuaran realitzant-se en altres municipis durant els primers mesos de l’any 2020.

A més dels tallers, conferències i xarrades informatives, els esdeveniments comptaran amb una zona d’estands, una altra per a realitzar entrevistes de treball i un espai de networking. L’espai per a la celebració d’entrevistes permetrà que les persones assistents poden presentar les seues candidatures a diverses empreses en el mateix dia.

Entre les sessions formatives destaca la de com fer un videocurrículum, que impartirà personal especialitzat en un set de gravació. També tindran lloc masterclass i workshops sobre competències específiques, emprenedoria, marca personal, etc.

Alguns dels temes que tractaran són ‘Estratègies Clau per a millorar la teua ocupabilitat’, ‘Presenta’t en dos minuts de manera eficaç’, ‘Gestió de la frustració davant reptes professionals’ o ‘Fomenta la teua creativitat a l’hora d’emprendre’, entre altres.

En un format dinàmic es realitzaran els tallers TIC, amb sessions de 30 minuts sobre ‘Realitza el teu CV i carta de presentació’, ‘Cerca d’ocupació en Internet’, ‘Construeix el teu perfil en LinkedIn’ o ‘Completa el teu perfil en GVAJobs’.

“En LABORA estem segurs que aquests fòrums serviran per a aprofundir en la formació i l’orientació de les persones desocupades de la Comunitat Valenciana i també en el necessari debat sobre el futur del treball que volem impulsar des del Servei Valencià d’Ocupació”, ha declarat Nomdedéu.