La diputada de Compromís en les Corts, Nathalie Torres, ha celebrat la petició d’arxiu, per part de la Fiscalia, de la denúncia del PP contra el Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano. I ha advertit que “no tolerarem indefinidament un bombardeig de denúncies falses”. A més a més, ha qualificat la denúncia d’Eva Ortiz contra el Director General de Política Lingüística com una “persecució ideològica contra tot allò relatiu al valencià”

La denúncia, liderada per la diputada popular Eva Ortiz, demana sis anys de presó contra el Director General, membre de Compromís, per una suposada falsedat documental en una carta que aquest va remetre a la diputada i que segons la pròpia Fiscalia “ni es planteja si el contingut de l’escrit del querellat és contrari a la realitat, sinó que el dóna per fet”.

A més, Torres ha recriminat a Eva Ortiz d’haver impulsat, conscientment, una denúncia falsa contra Trenzano i posa en relleu les paraules de la Fiscalia que acusa la diputada Ortiz d’exercir “reiterats esforços de la querellant per confondre a l’instructor”, per a finalment afirmar que “res té a veure la present causa amb uns suposats delictes de malversació”.

Així, Torres ha afirmat que “des de Compromís no tolerarem indefinidament un bombardeig de denúncies falses per part del Partit Popular per a provocar la imputació dels nostres càrrecs”, i ha advertit que la coalició valencianista actuarà “si persisteix l’assetjament personal, polític i ideològic contra els nostres càrrecs institucionals”. A més a més, la diputada creu que els Populars “han volgut practicar una espècie de vendetta política contra Compromís per haver denunciat els seus casos de corrupció i saqueig contra els valencians i valencianes”.

Torres ha manifestat el seu suport incondicional al Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, al costat del qual va compartir Direcció General durant la passada legislatura en qualitat de subdirectora: “conec a Rubén tant en el pla personal com en l’institucional i sé de la seua absoluta integritat política. Aquesta no és una persecució contra ell, sinó contra el que representa, la defensa del valencià i la bona gestió. Dues coses antagòniques a la gestió de la dreta: la defensa de la llengua pròpia i l’honradesa política”.

Finalment, Torres ha advertit al Partit Popular que “són a temps de retirar la denúncia i evitar un ridícul i una afectació econòmica encara major. El Ministeri Públic s’ha manifestat contundentment sobre la querella i sobre la conducta dels populars, qualsevol batalla que la dreta pretenga mantindre sobre aquesta qüestió és aire i palla”.