María José Espuch: “De España tampoc ha licitat els altres 4 centres escolars que s’han acollit al Pla Edificant de Conselleria”

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha mostrat la seua preocupació per la paralització dels tràmits pendents perquè es comencen les obres de construcció i millores dels centres escolars de la ciutat beneficiats pel Pla Edificant de Conselleria, especialment amb el retard en la construcció del nou col·legi de La Canyada del Fenollar .

“Ens preocupa la passivitat que està demostrant la regidora d’Educació, Mari Carmen De España, respecte al Pla Edificant, i sobretot la construcció del nou col·legi de la Canyada del Fenollar, que encara no ha portat al ple perquè es puga aprovar la delegació de competències per part de Conselleria”, ha destacat María José Espuch, edil de Compromís.

La situació d’aquest centre és especialment preocupant en trobar-se l’actual en aules prefabricades, amb les deficiències que suposen els “barracons” en el dia a dia del centre; i en una zona de rambla, amb el perill d’inundacions per a l’alumnat, professorat i personal del centre; i on se suspenen les classes davant qualsevol emergència per pluja.

Espuch a ha assegurat que “Aigües d’Alacant ha complit amb la seua part en realitzar les obres pendents del col·lector que se suposava que avançarien de forma paral·lela a les del nou col·legi. No obstant això de la construcció del centre escolar van passant els mesos i encara ni tan sols ha passat pel Ple”. L’edil ha reclamat a De España que “o es prenga d’una vegada de debò aquest col·legi o diga clarament que deixarà a l’estacada a aquests xiquets i xiquetes”, perquè “van passant els mesos i correm el risc que s’acabe la legislatura, s’acaben dissolent Les Corts i una vegada més ens trobem amb que l’alumnat i el professorat de la Canyada del Fenollar es queden a l’espera del seu centre”.

A més de les accions pendents per a la construcció d’aquest centre, la coalició porta des d’octubre reclamant a la regidora d’Educació que complisca el seu compromís en el Ple, i reunisca els grups municipals perquè, entre totes les forces polítiques de la ciutat, es realitze un llistat més ampli i ambiciós dels arranjaments pendents en els centres educatius que puguen incloure’s en el Edificant. “Cal aprofitar que els diners el posen de Conselleria per a aconseguir les millores que han demanat els col·legis d’Alacant”, ha afirmat Espuch.

Des de Compromís demanen a Mari Carmen De España que accelere el més possible els tràmits que té pendents amb el Pla Edificant, tant l’aprovació del Ple del col·legi de La Canyada del Fenollar com la licitació dels quatre centres ja aprovats: el CEIP Emilio Varela, CEE Sant Ángel de la Guarda, CEIP La Florida i CEIP Juan Bautista Llorca.

“Ja no sabem si De España està exercint un boicot al Pla Edificant per que ve d’una de les Conselleries gestionades per Compromís, és incapacitat o no té ganes de treballar per l’escola pública. Hi ha col·legis que estan reclamant millores des de fa molts anys i és de justícia atendre aqueixes peticions”, ha conclòs Espuch.