L’alerta taronja està prevista entre les 18.00 hores d’aquest dijous i les 10.00 hores de demà i les pluges podrien estar acompanyades de tempesta

L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat per a hui i el matí d’aquest divendres l’alerta de nivell taronja en el litoral de Castelló i nord de València per pluges que podrien acumular fins a 40 l/m² en una hora, i groga a les províncies de València i Alacant per acumulats de fins a 30 l/m².

L’alerta taronja està prevista entre les 18.00 hores d’aquest dijous i les 10.00 hores de demà i les pluges podrien estar acompanyades de tempestes.

Aemet també manté des de hui i fins al dissabte activada en la Comunitat l’alerta groga, per precipitacions d’entre 20 i 30 litres per metre quadrat en una hora, acompanyades de tempestes i amb probable calamarsa.

Aquest dijous es preveuen pluges de fins a 30 litres per metre quadrat en una hora en el litoral nord i interior d’Alacant, a l’interior de Castelló i a l’interior i litoral sud de València, entre les 12.00 hores de hui i les 00.00 hores del divendres.

També hi ha alerta groga per precipitacions de fins a 30 litres per metre quadrat en el litoral de Castelló i costa nord de València, entre les 12.00 i les 18.00 hores de hui.

Aquest divendres s’esperen ruixats amb acumulats de 20 litres per metre quadrat en una hora -entre les 00.00 i les 10.00 hores- a l’interior de Castelló, que poden anar acompanyats de tempesta.

En el litoral note i interior d’Alacant i a Castelló i València hi ha també alerta groga per tempestes, entre les 12.00 hores de hui i les 00.00 hores d’aquest divendres.

Aemet informa que un avís de nivell groc per tempestes indica que en la zona d’avís afectada es preveuen tempestes fortes. Donat el caràcter d’aquests fenòmens, existeix la possibilitat que es puguen produir tempestes d’intensitat superior de manera puntual.