En el seu perfil de Facebook, el ja exconcejal va afirmar que s’acabava de comprar una llavadora per a no perdre “temps en treball de ‘jilipollas’ o de dones”

El regidor del Poble Nou de Benitatxell (Alacant) Manolo Segarra, del grup de l’oposició XARXA, ha presentat aquest dimarts la seua dimissió com a regidor després de publicar divendres passat un missatge en les seues xarxes socials en el qual assegurava que llavar és “treball de dones”.

En el seu perfil de Facebook, el ja exconcejal va afirmar que s’acabava de comprar una llavadora per a no perdre “temps en treball de ‘jilipollas’ o de dones”, unes paraules que aquest dimarts ha qualificat de “totalment desafortunades” i per les quals ha demanat disculpes.

“Per a res en la meua vida compartisc el que en una relliscada vaig escriure en Facebook, ja que em considere una persona normal, que realitza les labors de la llar de manera compartida amb la meua dona, com no pot ser d’una altra manera, fet que inculque als meus fills”, ha sostingut en un text publicat de la mateixa xarxa social.

Per això i “abans de res el renou ocasionat”, ha dimitit del seu càrrec com a regidor de l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, en el qual va tindre funcions de govern i en les quals, ha afirmat, “sempre” va defensar “la igualtat de les dones i els homes”.

“Soc humà i comet errors, no puc tornar cap endarrere i rectificar, però si que puc reiterar-me en les meues més sinceres disculpes”, ha destacat Segarra, que ha demanat perdó a la seua dona i a la seua família.

El consistori municipal, en un comunicat publicat aquest dilluns, va condemnar “fermament els comentaris masclistes, irrespectuosos i fora de to (incloent insults)” del regidor, qui posteriorment va esborrar els missatges.

“Aquests comportaments totalment reprovables i masclistes no tenen cabuda hui dia en la nostra societat, i molt menys per part d’un representant polític. Demanem al Grup Municipal XARXA que es retracte d’aquestes paraules i demane disculpes a tota la ciutadania poblera”, resava el comunicat del municipi alacantí.

Així mateix, van assegurar que el consistori ja havia pres “les mesures convenients”, denunciant aquest fet a la Conselleria d’Igualtat i a l’Institut de les Dones del Ministeri d’Igualtat.