El Coma ressalta que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) va ratificar la sentència que condemna a Sanitat per vulnerar els drets fonamentals a la igualtat

El Col·legi Oficial de Metges d’Alacant (Coma) ha anunciat aquest dimecres que iniciarà un procediment de responsabilitat patrimonial per danys morals, personals i materials perquè la Conselleria de Sanitat indemnitze als metges d’exercici privat de la província afectats pel retard de la vacunació contra el coronavirus.

El Coma ressalta que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) va ratificar la sentència que condemna a Sanitat per vulnerar els drets fonamentals a la igualtat, i, per això, han remés un comunicat als metges d’exercici privat perquè comencen a tramitar la seua reclamació, en un procés que assumirà la institució col·legial.

Des del passat 13 de setembre i fins al moment, prop de 150 facultatius ja s’han posat en contacte amb l’Assessoria Jurídica, han assenyalat des del Col·legi de Metges alacantí.

El Coma ha recordat que el TSJCV va desestimar el recurs interposat per Sanitat contra la fallada que li va condemnar el 13 de gener de 2022 per no vacunar d’igual forma i en les mateixes condicions que als seus companys de la sanitat pública, destacant que “va haver-hi un retard, com menys negligent, en l’atenció als sanitaris de centres privats”.

El tribunal concloïa, així mateix, que “està més que justificada la invocació de la vulneració del dret a la salut, i fins i tot a la vida, puix que l’exposició dels sanitaris a la infecció d’una malaltia tan contagiosa i perillosa per a la seua integritat física”.

“Davant aquesta incomprensible discriminació en el procés de vacunació, el Coma posa a la disposició dels col·legiats els seus serveis jurídics per a atendre cada cas de forma personalitzada en la presentació d’un procediment de responsabilitat patrimonial”, han explicat.

De la mateixa manera, la junta directiva s’ha congratulat d’aquesta sentència “ferma i exemplaritzant” i del compromís del Col·legi de Metges d’Alacant “en la defensa de tots els seus facultatius i de la professió”, al mateix temps que espera “que servisca com a antecedent perquè no es repetisca el succeït”.

“Davant una situació tan dramàtica com la viscuda, tots els metges són iguals i no cal distingir entre els que exerceixen en la sanitat pública o ho fan de manera privada”, han conclòs.