El Consell de Ximo Puig triplica el nombre d’aules gratuïtes de 2 a 3 anys que va deixar el PP

  • Les places gratuïtes per a alumnes de 2 a 3 anys augmenten a 15.102 repartides en 772 aules, enfront dels 500 alumnes registrats en l’últim any de legislatura del Partit Popular
  • La secretària d’Educació en la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE, Inma Sánchez, considera que aquesta xifra és el reflex del “compromís del govern de Ximo Puig per una universalització de l’educació infantil”

València, 12 de gener de 2020.– “Des que Ximo Puig està en la Presidència de la Generalitat les places d’aules de 2 a 3 anys s’han triplicat”, ha assegurat hui la secretària d’Educació del PSPV-PSOE, Inma Sánchez, qui ha recordat que enfront de les 500 places que va deixar el PP després de 20 anys de Govern, en els últims cinc anys la xifra ha crescut a 15.102. Per a la dirigent del partit, aquestes dades reflecteixen “el ferm compromís dels socialistes amb l’educació pública de qualitat que garanteix la igualtat de tots els valències i valencianes des de les etapes educatives més primerenques”.

La responsable d’Educació en el partit ha detallat que enguany s’han destinat a les aules de dos anys 22,6 milions d’euros. Segons Sánchez, “enfront del model del PP de retallades i barracons”, l’actual Consell aposta per “garantir la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat de la Comunitat”. A més, ha remarcat Sánchez, “es tracta de mesures que contribueixen a la conciliació familiar i faciliten la reincorporació de les mares al mercat laboral”. “El PP va abandonar l’educació pública, la va sotmetre a greus tisorades en qüestions que són irrenunciables en retallar en 4.000 professors la plantilla docent, i va condemnar a generacions de xiquets i xiquetes a estudiar en barracons”, ha reprovat la dirigent del PSPV-PSOE.

Sánchez ha contrastat la “gestió corrompuda” que va implantar el PP en el sistema educatiu, enfront de la “eficàcia del Consell de Ximo Puig, que ja ha aconseguit traure dels barracons a 7.000 estudiants, ha retornat a la xarxa docent als professors que el PP va deixar fora del sistema i ha contractat a 3.800 més”. “Els socialistes sempre hem defensat l’educació pública com una prioritat per a la nostra democràcia i el nostre sistema de benestar, i mostra d’això és que els pressupostos de 2020 contemplen 500 milions més per a educació que els últims comptes que va dissenyar el PP en la Generalitat”, ha indicat la responsable d’Educació en el PSPV-PSOE.

“Des del Govern de la Generalitat els socialistes continuarem treballant per a continuar rebaixant les ràtios, dotar de recursos la inclusió educativa, aconseguir l’equitat en el nostre sistema educatiu i aconseguir que la universalització de l’educació infantil siga una realitat” ha assegurat Sánchez, qui també ha recordat que amb el Consell de Ximo Puig “hem acabat amb la massificació d’estudiants a les aules i garantit els llibres de text gratis a tot l’alumnat de la Comunitat Valenciana”.

La entrada El Consell de Ximo Puig triplica el nombre d’aules gratuïtes de 2 a 3 anys que va deixar el PP se publicó primero en pspvpsoe.