• El secretari d’Organització del PSPV-PSOE recorda al PP a en 2015 “el Pla estava paralitzat” i que, després de la detenció de Zaplana en 2018, “la Guàrdia Civil va confiscar documentació per a investigar les adjudicacions”

Jose Muñoz explica que el Botànic ha modificat el Pla del Partit Popular “que portava 20 anys vigent” per a “agilitar la incorporació de nous inversors” i nega que hi haja “expedients retardats o sense respondre”

València, 12 de gener de 2020.- El secretari d’Organització del PSPV-PSOE i portaveu d’Hisenda en Les Corts Valencianes, Jose Muñoz, ha assenyalat que el Consell de Ximo Puig està “posant ordre en el Pla Eòlic després que la UCO haja investigat l’etapa del Partit Popular” i ha recordat al PP que en 2015 “el pla estava paralitzat”. De fet, Muñoz ha apuntat que després de la detenció de Zaplana en 2018, “la Guàrdia Civil va confiscar documentació per a investigar les adjudicacions”.

Així mateix, el secretari d’Organització del PSPV-PSOE ha explicat que el Botànic ha modificat el Pla del Partit Popular que “portava 20 anys vigent” per a “agilitar la incorporació de nous inversors” i nega que hi haja “expedients retardats o sense respondre”, sinó que, en certs casos existeixen “al·legacions mediambientals, socials o fins i tot es necessita que el propi promotor present la documentació”. En aqueix sentit, ha assegurat que “s’han aprovat 28 places per a Energia que ja s’estan cobrint després dels processos de concurs intern”.

“Ara es treballa amb honestedat per a facilitar i agilitar el desenvolupament de les energies renovables” ha apuntat Muñoz, qui l’ha comparat amb l’etapa del Partit Popular en la qual “s’adjudicaven els concursos sense més”. “La millor prova que s’ha desembossat el Pla és que s’ha tramitat ja en la zona 10 el nou parc eòlic de Cofrentes, que entrarà en funcionament al març” ha explicat.

Finalment, Muñoz ha demanat al Partit Popular que “s’allunyen de les mentides i s’informen de la situació”. “El Govern del Botànic no ha deixat de costat la instal·lació d’energies alternatives” ha destacat Muñoz al mateix temps que explicat que “en breu es publicarà un plec de condicions per a tramitar un contracte que redefinisca el Pla Eòlic i es facilite clarament la identificació de zones lliures de restriccions mediambientals i paisatgístiques”.

La entrada Muñoz: “El Consell de Ximo Puig està posant ordre en el Pla Eòlic després que la UCO haja investigat l’etapa del PP” se publicó primero en pspvpsoe.