La iniciativa s’emmarca dins d’un projecte per dinamitzar este espai amb nous jocs

Durant els últims anys, el col·legi públic El Castel” d’Albalat dels Sorells ha posat en marxa actuacions al pati que acabaren donant forma al Projecte d’Investigació i Innovació Educativa (PIIE) anomenat “Diversió al nostre pati nou” comprés entre els cursos 22-23 i 23-24, una idea per dinamitzar este espai amb nous jocs. La intenció d’aquest projecte és oferir diferents formes de jugar i que certs esports deixen de monopolitzar este espai.

Des de l’inici del projecte, s’han habilitat nous racons que estan apareixent en el pati i que han tingut una gran acollida entre l’alumnat, com: ping-pong, racó d’art, racó chill-out, matalàs elàstic, biblio pati o rocòdrom. També s’han realitzat diferents tallers a l’hora del pati. El professorat i les famílies han col·laborat en posar color als murs i també en compartir jocs tradicionals amb els xiquets i xiquetes.

L’última acció ha sigut la iniciativa per teixir l’ombra al pati. La proposta és la creació, amb la tècnica de punt de ganxo, d’un gran sostre d’ombra. Per a fer esta iniciativa s’ha demanat la col·laboració de mares i pares i associacions locals. El resultat és un sostre multicolor confeccionat amb la participació de la comunitat educativa i local.