La intervenció ha consistit en l’ús d’helicòpters per aplicar Bacillus Thuringiensis, un producte biològic segur que no afecta ni la qualitat de l’aigua del riu ni la seua fauna i flora

El Consorci de la Ribera ha dut a terme amb èxit els tractaments aeris anuals per a combatre la proliferació de la mosca negra al llarg del riu Xúquer. Aquesta iniciativa, realitzada de manera conjunta amb els municipis de la comarca, busca minimitzar la presència d’aquest insecte molestedor per a la població local.

El tractament ha consistit en l’ús d’helicòpters per aplicar Bacillus Thuringiensis, un producte biològic segur que no afecta ni la qualitat de l’aigua del riu ni la seua fauna i flora. Aquests esforços són part integral del servei de control de vectors del Consorci de la Ribera, que abasta 39 municipis de la regió i té com a objectiu també combatre altres plagues com el mosquit tigre i el mosquit comú.

El president del Consorci, Josep Mur Díaz-Hellín, junt amb altres autoritats locals com la presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Paqui Momparler, i la presidenta del consell agrari de Sueca, Carmen Pérez Gaspar, han supervisat de prop les operacions aèries. Aquestes accions són crucials donada la significativa presència de la mosca negra en els cursos d’aigua corrent com el riu Xúquer, on aquest insecte deposita els seus ous i es desenvolupa.

“Estem compromesos a proporcionar un entorn més saludable per als nostres ciutadans, mitjançant tècniques efectives i segures com aquest tractament aeri”, ha afirmat Mur Díaz-Hellín. Amb aquesta estratègia integrada, es busca reduir al mínim les molèsties causades per aquests insectes, millorant la qualitat de vida dels residents de La Ribera.