El PSPV dóna de baixa a un regidor de Jérica (Castelló) després d’una denúncia per robatori

El partit ha tramitat la seua baixa res més conèixer els fets i ha procedit a sol·licitar la seua renúncia com a regidor, que es va fer efectiva aquest dilluns

El PSPV ha tramitat la baixa com a militant de Santiago Cortesa, fins ara regidor de Jérica, després d’una denúncia presentada per l’Ajuntament de la localitat per robatori de xicotetes quantitats que havien sigut recaptades amb motiu dels festejos taurins de la localitat.

El partit ha tramitat la seua baixa només conèixer els fets i ha procedit a sol·licitar la seua renúncia com a regidor, que es va fer efectiva aquest dilluns, segons ha informat en un comunicat el PSPV de Castelló.

Segons ha manifestat l’alcalde de Jérica, Jorge Peiró, del PP, van començar a trobar a faltar a l’Ajuntament xicotetes quantitats de diners procedents de la recaptació dels festejos taurins -a partir del 16 de setembre se celebra la setmana taurina- i van decidir instal·lar una càmera de seguretat.

Aqueixa càmera va gravar a l’exconcejal forçant un calaix que contenia la clau de la caixa forta, on es guardava els diners recaptats, i una segona cambra que es va instal·lar posteriorment va captar un altre dia a Cortès accedint a la caixa de seguretat, si bé els diners ja no es van deixar en ella a l’haver indicis de robatori.

L’exregidor, que va aconseguir agafar xicotetes quantitats de diners que hi havia en el calaix d’una funcionària, es va adonar de la presència de la càmera, la va arrancar i se la va emportar, però no es va adonar que hi havia una altra.

En tenir coneixement d’aquests fets, l’Ajuntament va presentar una denúncia davant la Guàrdia Civil, i divendres passat l’alcalde va informar del robatori als grups municipals (PP, PSPV i EU).

Santiago Cortés va ser en l’anterior legislatura regidor de Festes, per la qual cosa coneixia el procediment de cobrament dels festejos taurins, segons l’alcalde, que ha comentat que, segons l’alcaldessa anterior, també van tirar diners en falta.

El PSPV ha afirmat que s’ha sorprès pel comportament del regidor i que quan va conèixer els fets, va actuar “amb rapidesa i responsabilitat”, i ha demanat disculpes als veïns per “una situació que mai hauria d’haver-se produït” en tractar-se d’actuacions “no admissibles”. Santiago Cortés serà substituït pel següent en la llista socialista, Miguel Monleón, han confirmat fonts del partit.