Mata: “L’aposta del president Ximo Puig per la bilateralitat és l’única assenyada en aquests moments”

  • El vicesecretari general dels socialistes valencians assegura que li agradaria que “la resposta de la resta de forces polítiques no fóra metapolítica, sinó operativa”.

 

  • Mata assenyala mai li perdonarà a Isabel Bonig que “el PP juntament amb Ciutadans i independentistes tombaren el pressupost més valencià de la història”

 

València, 4 de setembre de 2019.- El vicesecretari general del PSPV-PSOE i síndic socialista en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha indicat que “l’aposta del president Ximo Puig per la bilateralitat és l’única assenyada en aquests moments” i ha insistit que “hem de buscar solucions valencianes i per això el president de la Generalitat es reunirà amb la ministra Mª Jesús Montero sent la Comunitat Valenciana l’única autonomia que ha pres aquesta decisió”.

Per tot això, Mata ha destacat que confia que “hi haja una solució que puga evitar al màxim haver de fer ajustos” i ha recordat que el tema del finançament “no és una qüestió de xisclar” sinó que, tal com ha explicat, “el crit va ser el de la societat valenciana i el de tot el Parlament Valencià reclamant un imminent model de finançament”. “Reclamem unes inversions conformement a la nostra població així com una solució per al deute històric vinculat a la infrafinanciación i d’ací no ens hem mogut” ha afirmat.

El dirigent socialista ha insistit que “el finançament no és un acte de voluntat del Govern” sinó que “el sistema de finançament és una proposta del Govern confirmada pel Consell de Política Fiscal i Financera i aprovada per les Corts Generals” ha explicat Mata qui ha assegurat que li agradaria que “la resposta de la resta de forces polítiques no fóra metapolítica, sinó operativa”.

Mata ha incidit que “amb el govern de Mariano Rajoy no tenien voluntat de reformar el sistema de finançament” i que, en canvi, “ara que si que hi ha voluntat de dur a terme la reforma no hi ha un govern”. “Aquesta circumstància ho determina tot” ha subratllat. Ara, Mata ha indicat que “no solament cal parlar de finançament, sinó de quin model de finançament volem”. En aquest sentit, el dirigent socialista ha recordat que el Consell de Ximo Puig “ja ha dit quin model vol” i ha instat a Isabel Bonig que diga “quin és el seu, si el de Feijóo i Ayuso o si es posiciona al costat dels valencians i valencianes”.

El síndic socialista ha assenyalat que mai li perdonarà a Isabel Bonig que “el PP juntament amb Ciutadans i independentistes tombaren el pressupost més valencià de la història, un pressupost que condonava el deute de la Marina, que incrementava l’IVA i les transferències per a polítiques de Benestar i que garantia el 10% de les inversions a la Comunitat Valenciana”. “Això hauria suposat molts de diners per a la Comunitat no solament per les inversions sinó també pels llocs de treball que es creen” ha assenyalat.

Finalment, Mata ha instat que “que facen un pas cap avant els que diuen que volen un model de finançament just i una solució per a aquesta Comunitat” i els ha animats que “diguen que donaran suport al Govern d’Espanya si prenen una decisió legal i jurídica en el Parlament espanyol per a buscar una solució per a les transferències”.

La entrada Mata: “L’aposta del president Ximo Puig per la bilateralitat és l’única assenyada en aquests moments” se publicó primero en pspvpsoe.