• La secretària d’Igualtat de la CEN del PSPV-PSOE, Rosa Peris, la vicealcaldessa de València i secretària general del PSPV-PSOE de la ciutat, Sandra Gómez i la il·lustradora Violeta Herranz presenten la campanya que posa en valor el treball de les dones que han estat en primera línia durant la crisi sanitària
  • Gómez destaca la labor fonamental de les “heroïnes que no són de ficció, sinó que són reals i formen part del nostre dia a dia”

València, 4 de març de 2021.– El PSPV-PSOE ha presentat hui la seua campanya per al 8 de març, dia internacional de la dona, que destaca el treball de les dones que han estat en primera línia en la lluita contra el Covid-19 i que “han sigut i continuaran sent imprescindibles després de la pandèmia”. Així ho ha afirmat la secretària d’Igualtat de la CEN del PSPV-PSOE, Rosa Peris, que ha presentat en roda de premsa juntament amb la vicealcaldessa de València i secretària general del PSPV-PSOE de la ciutat, Sandra Gómez, la campanya ‘Imprescindibles’. La campanya compta amb els dissenys de la il·lustradora valenciana Violeta Herranz, que ha retratat a dones professionals de diferents àmbits.

“Aquest 8 de març no podrem ser als carrers per responsabilitat, però hem de continuar alçant la veu i posant sobre la taula les reivindicacions de la lluita per la igualtat entre homes i dones”, ha destacat Peris, que ha considerat “fonamental” treballar perquè “en aquesta crisi no passe com en les anteriors, que van suposar pèrdua de drets de les dones”. Així mateix, ha anunciat que el mes de març és per al PSPV-PSOE “el mes de la igualtat”, durant el qual la formació prepararà diferents activitats i conferències entorn dels drets de les dones. “Comptarem amb persones qualificades que puguen aportar idees per a buscar solucions reals”, ha explicat la dirigent socialista.

Per part seua, la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha lamentat que la pandèmia i el confinament “han intensificat la violència sobre les dones que, en alguns casos, han hagut de passar 24 hores al dia, set dies a la setmana, amb els seus maltractadors”. Així mateix, ha denunciat les dificultats que ha suposat la nova situació “per a compatibilitzar el treball amb la vida personal”. “Són realitats que continuem arrossegant i que hem de combatre, realitats que continuen marcant desigualtats”, ha defensat. Per això, ha assenyalat la importància de dedicar la campanya d’aquest 8M a les “heroïnes que no són de ficció, sinó que són reals i formen part del nostre dia a dia”.

La il·lustradora valenciana Violeta Herranz ha realitzat per a la campanya una sèrie de dissenys que representen a dones professionals de diferents àmbits que han sigut essencials en la lluita contra la pandèmia. “He volgut utilitzar el disseny de portades de còmic per a donar a entendre que les superheroïnes no són ficció; estan en la vida real i són imprescindibles per a la societat”, ha conclòs.

La entrada El PSPV-PSOE presenta la seua campanya per al 8M per a reivindicar que les dones “continuaran sent imprescindibles després de la pandèmia” se publicó primero en pspvpsoe.