· La secretària d’Aigua del PSPV-PSOE, Rosa Guillén, insta a totes les administracions a sumar-se al Consell de Ximo Puig per a “impedir que es rebaixe ni un sol hectòmetre d’aigua a la província del qual li correspon”

· El secretari general del PSPV-PSOE a la Vega Baixa, Manuel Pineda, recorda com els governs del PP “van fer una inversió nul·la en les infraestructures hídriques, la qual cosa va suposar que la problemàtica del Transvasament no se solucionara en absolut” i considera “imprescindible” la millora d’aquestes canalitzacions

València, 8 d’abril de 2021.- El PSPV-PSOE presentarà mocions als ajuntaments de la comarca de la Vega Baixa per a mostrar el seu rebuig davant els canvis de criteri en el repartiment de l’aigua del Transvasament Tajo-Segura i per a garantir d’aquesta manera la “seguretat hídrica dels usos vinculats a l’aqüeducte mantenint les assignacions vigents”, una cosa “essencial per al manteniment del sud-est de la península i dels municipis de la província d’Alacant”. Així ho ha assenyalat el secretari general del PSPV-PSOE a la Vega Baixa, Manuel Pineda, i la secretària d’Aigua del PSPV-PSOE, Rosa Guillén, qui ha indicat que “no es pot permetre cap canvi que minve la seguretat hídrica d’un territori amb més de 2.500.000 habitants”.

En aqueix sentit, Guillén ha recordat que el Consell de Ximo Puig “ja ha votat en contra dels canvis de regles d’explotació en el Consell Nacional de l’Aigua”, i, per això, ha destacat la necessitat que siguen ara la resta d’institucions i administracions que representen als regants els que “treballen perquè no es permeta que arribe a la província d’Alacant ni un hectòmetre menys del que li correspon”. “La transició ha de ser ecològica però també econòmica”, ha assegurat.

Per part seua, Manuel Pineda ha assenyalat la necessitat de “enfortir i donar estabilitat al Transvasament Tajo – Segura” i ha reiterat el rebuig de “qualsevol modificació de les regles d’explotació del Transvasament”, una infraestructura, “necessària i imprescindible per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca de la Vega Baixa”. Per això, el dirigent socialista ha explicat que en la moció també se sol·licita “abaratir l’aigua dessalada i realitzar infraestructures perquè aqueix aigua arribe a les explotacions de la província”.

Així mateix, la també portaveu socialista en el municipi d’Albatera, Rosa Guillèn, ha posat en valor l’aigua com “un bé essencial per al futur de la Vega Baixa i de la província d’Alacant”, i ha recordat que qualsevol decisió que puga adoptar-se sobre aquest tema “ha de tindre en compte la realitat i les necessitats dels regants alacantins, els interessos dels quals són per a nosaltres una qüestió prioritària a la qual no renunciarem de cap manera”. “Ha arribat el moment de donar als regants un gran acord per la defensa dels seus interessos”, ha apuntat.

Finalment, Pineda ha recordat com els governs del Partit Popular “van fer una inversió nul·la en les infraestructures hídriques, la qual cosa va suposar que la problemàtica del Transvasament Tajo-Segura no se solucionara en absolut” i per això ha considerat “imprescindible” la millora d’aquestes canalitzacions, un reclam que es traslladarà al Ministeri. “El Transvasament Tajo – Segura és irrenunciable per als socialistes valencians”, ha conclòs.

La entrada El PSPV-PSOE presenta mocions als ajuntaments de la Vega Baixa contra els canvis de criteri en el repartiment de l’aigua del Transvasament Tajo-Segura se publicó primero en pspvpsoe.