La jornada Costa Blanca ha pres protagonisme en aquest certamen de la mà del restaurant Sastrería, que ha sigut el primer a cuinar uns calamars de badia alacantina en la seua tinta, per a donar inici a la programació elaborats per la xef María Luisa Rivera.

Els arrossos d’Alacant han sigut el plat estrela de la Fira Gastronòmica del Mediterrani ‘Gastrònoma’ que té lloc a València com el millor aparador per a promocionar la nostra cuina de la mà dels xefs i mestres arrossers que han elaborat durant la primera jornada tres ‘showcookings’ en l’escenari central de L’Exquisit Mediterrani. La regidora de Comerç, Mercats i Hostaleria, Lidia López, ha acudit juntament amb la presidenta de l’associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant -APHEA-, María de la Mar Valera, per a secundar i difondre la qualitat de la nostra cuina en una cita ineludible i punt de trobada del sector a Espanya.

La jornada Costa Blanca ha pres protagonisme en aquest certamen de la mà del restaurant Sastrería, que ha sigut el primer a cuinar uns calamars de badia alacantina en la seua tinta, per a donar inici a la programació elaborats per la xef María Luisa Rivera. La regidora Lidia López ha posat en valor “l’excepcional qualitat dels nostres productes, gastronomia i xefs que cuinen els millors els millors plats de l’arròs del món i acosten la nostra gastronomia per a posicionar-la en el mercat internacional com un destí únic i exclusiu”.

A continuació, els ha arribat el torn als dos ‘showcookings’ d’arrossos el primer ha sigut elaborat pel xef Ismael Durán, del restaurant Ponent del Real Club de Regates que ha oferit una degustació d’arrossos de proximitat amb vista i producte d’Alacant. Per a tancar el plat estrela de la fira s’ha oferit als visitants un gran arròs de gambitas d’Alacant, de la mà del mestre Gustavo Ruiz Restaurante d’Hotel Boutique Cales d’Alacant.

La regidora d’Hostaleria va ressaltar la importància de “acudir a aquestes fires i esdeveniments on portem la marca Alacant i la seua cuina per a revaloritzar-la i situar-la en el més alt de la gastronomia internacional de primer nivell com a element diferenciador”. Així mateix, Lidia López ha destacat que “gràcies als cuiners, productes de qualitat i la innovació amb més de 100 tipus d’arrossos se’ns identifica com una de les ciutats on millor es menja del món”.

En la fira, la regidora d’Hostaleria de l’Ajuntament d’Alacant juntament amb la directora general de Turisme va acompanyar en l’espai central al xef alacantí, Pablo Montoro, que recentment ha guanyat el premi nacional a la Tapa d’Or aconseguint internacionalitzar definitivament la cuina mediterrània d’Alacant. Aquesta ponència ha tingut lloc amb la temàtica ‘Noves tendències, aprofitament i casquería com a eina de sostenibilitat’, on el cuiner Montoro ha participat en una jornada pràctica on xefs referents en projectes d’aprofitament de recursos naturals i matèries primeres, presenten casos reals en els quals fixar-se per a la gestió de projectes sostenibles.