• Blanch: “El nou decret llei aprovat pel Govern suposarà una injecció de més de 3.000 milions d’euros per als consistoris”
  • El portaveu d’Administració local del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes explica que “la iniciativa recull mesures urgents com la suspensió de la regla de la despesa per a 2020 i l’habilitació dels municipis a utilitzar els seus superàvits”.

 

València, 14 de setembre de 2020.- “Enfront de la política del menyspreu del PP cap als ajuntaments, coronada per la Llei d’Estabilitat Pressupostària de l’exministre Cristóbal Montoro que va bloquejar els fons dels consistoris, el Govern de Pedro Sánchez ha tornat a demostrar el seu compromís amb el municipalisme”. Així ho ha manifestat el portaveu d’Administració local del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Ernest Blanch, després de l’anunci per part del Govern del nou decret llei que permetrà als ajuntaments comptar amb més recursos per a fer front a la crisi generada per la Covid-19 i que suposarà una injecció de més de 3.000 milions d’euros.

En este sentit, Blanch ha qualificat de “molt bona notícia” el fet que “la iniciativa recull les mesures més urgents per als consistoris, que ja van ser pactades amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies –FEMP-“ i que “entre elles, destaquen la suspensió de la regla de la despesa per a 2020 i el fet que els municipis podran utilitzar els seus superàvits de 2018 i 2019”.

Així, per al dirigent socialista “es tracta d’un pas molt positiu” perquè “permet als ajuntaments, que estan en la primera línia d’aquesta batalla comuna contra la Covid-19, contribuir de forma més activa en la reconstrucció de la Comunitat Valenciana”. A més, considera “fonamental” el “procés de diàleg obert entre el municipalisme i el Govern”, ja que “la col·laboració entre les diferents administracions és fonamental per a abordar la crisi de la pandèmia amb la màxima eficàcia”.

Finalment, el portaveu socialista d’Administració local en Les Corts ha volgut destacar que “al contrari de l’actitud mantinguda pels anteriors Governs del PP, que van relegar al municipalisme a la cua de les seues prioritats polítiques, el Govern de Sánchez ha mostrat una clara obertura al diàleg”, així com “la millor de les disposicions per a escoltar propostes tant per part de partits polítics com dels propis ajuntaments per a continuar apostant per aquesta lluita conjunta contra la crisi generada per la pandèmia”, ha conclòs.

La entrada Ernest Blanch: “Enfront de la política del menyspreu del PP cap als ajuntaments, el Govern ha tornat a demostrar el seu compromís amb el municipalisme” se publicó primero en pspvpsoe.