Investiguen dos possible casos de coronavirus d’homes que van viatjar a Milà des de València

La Conselleria de Sanitat ha confirmat que s’investiguen dos possibles casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, en tots dos casos d’homes que han estat a Milà.

Així ho ha confirmat la subdirectora general d’Epidemiologia, Herme Vanaclocha, qui ha dit que un dels homes està ingressat a l’hospital doctor Peset de València i un altre a l’hospital de la Plana de Castelló.

L’estat general de tots dos és bo i el protocol s’ha aplicat després que acudiren a l’hospital amb febre per a determinar si estan o no afectats.

Recomanacions

Les recomanacions actuals per a viatgers procedents de les regions de Lombardía i Vènet, en relació amb **COVID-19 són les següents:

Si en els 14 dies següents després de la seua arribada a Espanya:

Té un bon estat de salut:

-Pot continuar realitzant una vida normal en família, amb amics i en l’àmbit escolar i laboral.

– Es recomana observar el seu propi estat de salut davant la possible aparició d’algun dels següents símptomes: febre, tos o sensació de falta d’aire.

– Com en totes les malalties de transmissió respiratòria, es recomana adoptar mesures d’higiene habituals, com cobrir-se nas i boca en tossir o esternudar, usar mocadors de paper d’un sol ús i realitzar una freqüent rentada de mans.

Desenvolupa símptomes respiratoris com a tos, febre o sensació de falta d’aire:

– Es recomana romandre en la seua residència habitual i evitar el contacte estret amb altres persones, mantenint una distància superior a 1 metre.

– Contacte telefònicament amb un servei mèdic a través del 112, informant dels antecedents del seu viatge i els símptomes que presente perquè puguen realitzar una valoració.