El rector de la Universitat Miguel Hernández, Juanjo Ruiz, serà el padrí de la campanya i l’encarregat de realitzar el tall simbòlic de la primera carxofa de la temporada

La Carxofa de la Vega Baixa celebrarà el seu acte d’inici de campanya a l’Escola Politècnica Superior d’Oriola (EPSO) de la Universitat Miguel Hernández (UMH) amb la finalitat de retre homenatge a aquesta institució i commemorar el seu 50 aniversari.

El padrí de la campanya serà el rector de la UMH, Juanjo Ruiz, qui realitzarà el tall simbòlic de la primera carxofa de la Vega Baixa de la temporada. L’acte tindrà lloc el divendres, 25 de novembre, en un bancal situat al costat del Departament de Tecnologia Agroalimentària de la EPSO.

El president de l’Associació de la Carxofa de la Vega Baixa, Antonio Ángel Hurtado, ha assenyalat que “quan el director de la EPSO, Ricardo Abadía, ens va plantejar la possibilitat de realitzar l’acte al campus de Desamparados ens va semblar perfecte perquè l’Escola Politècnica Superior d’Oriola és un lloc emblemàtic per a la comarca i per al sector agroalimentari”.

“Celebrar un dels nostres actes més importants de la temporada en la EPSO amb motiu del seu 50 aniversari és la millor manera de rendir-li un homenatge per la importància que té per al nostre sector. La EPSO no sols és una escola que forma a grans professionals sinó que, a més, també és un centre d’innovació i desenvolupament de referència per a les empreses agràries”.

Antonio Ángel Hurtado ha recordat que aquest esdeveniment sempre es realitza en algun dels municipis associats i cada any es duu a terme en una localitat diferent però la celebració del 50 aniversari de la EPSO és un esdeveniment especial i es mereix que l’inici de la campanya de la nostra joia de l’horta es duga a terme en un camp de carxofes d’aquestes instal·lacions.