Posar en valor la labor investigadora, potenciar la seua difusió entre la societat i constituir una imatge de marca sòlida que reforce el seu perfil com a centre de referència clínic, docent i científic és el repte que es marca l’Estratègia de comunicació i nova identitat visual corporativa de la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló. Un document transversal que ha aprovat aquest dilluns la comissió permanent de la institució i que fixarà les línies d’acció per a definir una política de comunicació a futur.

La Diputació castellonenca ha sigut la seu de la trobada, en el qual han participat el president provincial i de la Fundació, José Martí; el vicepresident de l’organisme, Luis Batalla; la gerència de la Fundació de l’Hospital Provincial,integrada pel director general, Carlos Ferrer, i l’administradora general, María José Madrid, a més de Joaquín Sanchís,director gerent del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i secretari de la Fundació.

José Martí ha lloat aquesta aposta per potenciar els canals informatius i de difusió de la Fundació, i ha destacat que la política de comunicació “ha de formar part fonamental en la gestió de la institució, per a donar a conèixer el treball que es realitza i situar-la en el lloc que mereix, dins i fora de la província”.

L’Estratègia, gestada per l’empresa local Idearideas, contempla el redissenye de la identitat corporativa de la Fundació, així com el de la seua pàgina web -per a convertir-la en fil de comunicació directe amb l’equip de professionals que integren l’organisme, ciutadania i pacients- i l’impuls de les xarxes socials. També preveu la creació d’un gabinet de premsa que posicione a la Fundació com a font informativa de referència en el sector de la investigació i la reformulació de la seua imatge de marca: una carta de presentació renovada i atractiva que transmeta futur, tecnologia, obstinació i vocació.

El director general de la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló, Carlos Ferrer, ha ressaltat per la seua part que l’Estratègia de comunicació i nova identitat visual corporativa arriba “en un moment clau” per a l’organisme, com és el del procés de constitució del futur Institut d’Investigació Sanitària (IIS) de Castelló. Precisament la reunió d’aquest dilluns ha donat compte també a la comissió permanent dels primers passos per a començar a donar forma “a aquesta institució pionera a la província que la situarà a l’avantguarda de la investigació biomèdica i la innovació i que serà a més un motor de coneixement i un revulsiu per a l’ocupació”, ha recordat Ferrer.

Durant la reunió s’ha informat la comissió permanent de l’agenda de contactes prevista en les pròximes setmanes per a avançar en la creació de l’IIS, com són les trobades que preveuen dur-se a terme des de la Fundació amb la Universitat Jaume I de Castelló i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

José Martí, com a president de la Fundació, ha felicitat l’equip gestor de la Fundació per la seua implicació per a aconseguir la instauració a Castelló d’un institut d’investigació que pose la nostra província en l’epicentre de la investigació oncològica i biomèdica al Mediterrani”. Sobre aquest tema, ha fet incís en “el fort compromís de la Diputació amb aquest tren que es disposa a fer parada ací” i ha recordat que aquest 2020 “destinarem una inversió en investigació pròxima als 160.000 euros”. Així mateix, el president ha avalat el desplegament de la nova estratègia de comunicació “que sens dubte servirà per a donar a conèixer la increïble labor que des de la Fundació de l’Hospital Provincial s’impulsa per a contribuir a millorar la salut i la qualitat de vida de la societat castellonenca”.