• El síndic del PSPV-PSOE ha considerat que el president de la Generalitat ha fet “un gran discurs” en el Debat en Les Corts i demana a l’oposició que “aposte per fer aportacions i no per la destrucció”
  • Destaca la importància d’anuncis del cap del Consell com la compensació al personal sanitari que doblegue torns en centres de salut a les vesprades o la pròrroga de 10.500 contractes sanitaris: “les vides són el primer que ha de defensar aquest Consell”

València, 21 de setembre de 2020.- El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha assegurat hui que “el Consell de Ximo Puig escolta” i ha destacat que “la Comunitat Valenciana ha sigut la primera en presentar al Govern d’Espanya un total de 410 projectes per a la recuperació a través de fons europeus, que segueixen les línies estratègiques i els estrictes criteris que demanda la Unió Europea”. En aquest sentit l’ha manifestat el síndic després de la intervenció del president de la Generalitat en la primera sessió del debat de política general, que ha tingut lloc hui en Les Corts.

“En el discurs del president s’ha combinat una gran preocupació per la situació que la pandèmia ha causat en la Comunitat Valenciana amb una sèrie de propostes pactades i parlades amb totes les conselleries i que responen a la visió de la política com una arma de construcció massiva”, ha afirmat Mata, que ha apostat per “escoltar a l’altre i aprendre de l’altre, per ampliar l’espai en el qual està cadascun de nosaltres”. “És exigible en aquests moments fer una política no partidària, una política inclusiva i que reivindique els grans acords als quals s’ha arribat en la Comunitat Valenciana, inèdits en la resta d’Espanya”, ha afegit.

Així mateix, ha ressaltat la necessitat de “recordar com estava la Comunitat Valenciana quan va entrar a governar el Consell de Ximo Puig i com estava abans de la pandèmia”. Per això, Mata ha considerat “fonamental” ser conscients dels avanços socials i econòmics que s’han produït en aquests cinc anys de govern enfront dels quals pretenen “apostar per un negativisme que no aporta res”. “Ara, els grups de l’oposició han de fer aportacions i no apostar per la mera destrucció”, ha conclòs.

La entrada Mata: “El Consell de Ximo Puig escolta: la Comunitat Valenciana ha sigut la primera en presentar 410 projectes per a la recuperació a través de fons europeus” se publicó primero en pspvpsoe.