• La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts lamenta que Bonig “està tan centrada en marejar a la ciutadania i desgastar al Consell que arriba tard de nou”
  • Martínez ressalta que des de Sanitat “s’ha treballat des de l’inici de la pandèmia per a reforçar el sistema sanitari que el PP va deixar tan malparat” i recorda les 10.000 noves contractacions de personal sanitari i els més de 2.300 rastrejadors

València, 6 de gener de 2020.- La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha assegurat hui que “el Consell de Ximo Puig disposa de tots els recursos sanitaris públics i privats en la lluita contra la pandèmia gràcies a decrets i resolucions de la Conselleria de Sanitat aprovats des del mes de març” i ha destacat que el govern valencià “ha dut a terme un treball constant i continuat per reforçar el sistema sanitari de la Comunitat”. Així ho ha manifestat Martínez en resposta a les declaracions de la síndica del PPCV, Isabel Bonig, a qui ha respost que “està tan centrada en marejar a la ciutadania i desgastar el Consell que arriba tard de nou amb les seues ocurrències i demana que s’escometen plans que ja estan en marxa”.

“El 13 de març, a l’inici de la pandèmia, el Consell va aprovar el decret de mesures extraordinàries de gestió sanitària, que contempla des de fa deu mesos el que la senyora Bonig ve reclamant hui: la posada a la disposició de l’autoritat sanitària dels centres sanitaris privats i el seu personal per a ser utilitzats, si és necessari, en la lluita contra la pandèmia”, ha recordat Martínez. Així mateix, s’ha referit a la resolució de la Conselleria de Sanitat aprovada al novembre que recull també aqueixa mesura. “Aquest govern ha dut a terme un treball ingent de planificació, i tots els recursos sanitaris de la Comunitat es troben a la disposició del sistema públic des de l’aprovació del decret d’alarma”, ha explicat la portaveu socialista de Sanitat en Les Corts.

En aquest sentit, ha considerat “lògic” que el PP, “que va deixar la sanitat valenciana malparada amb anys de retallades i menystinc a les necessitats del personal”, ara “desconega les resolucions que s’adopten per a protegir la salut de la ciutadania”. “Ja van deixar patent el seu menyspreu pel sistema sanitari valencià quan governaven i només es preocupaven per fer negoci amb la sanitat”, ha declarat la dirigent socialista, que ha afegit que “el model del Consell de Ximo Puig és el d’una sanitat forta, i així ho demostren les 10.000 noves contractacions de personal sanitari i els més de 2.300 rastrejadors que s’han incorporat des de l’inici de la pandèmia”.

“Bonig no sap què està fent aquest Consell en matèria sanitària ni li interessa”, ha criticat Martínez, que ha lamentat que, “per a una vegada que el PP adopta una actitud propositiva, proposa mesures que ja estan en marxa”. Per això, ha cridat al Partit Popular a “continuar fent aportacions, però que siguen útils, i deixar de tractar de desgastar al govern per tots els mitjans, mentir, espantar i marejar”.

La entrada Martínez lamenta que el PP “no s’haja assabentat que els recursos privats estan a la disposició de la sanitat pública per la pandèmia des de març” se publicó primero en pspvpsoe.