• El síndic socialista del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes recorda que el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, permet que Ciutadans, amb només dos diputats, mantinga “la barbaritat de 9 assessors” i critica que l’organisme “no haja destinat ni un cèntim a la reconstrucció del Baix Segura”

• Manolo Mata assegura que “pràcticament totes les ajudes per a béns de primera necessitat han arribat als seus destinataris” i ha detallat que “dels 8.940 expedients presentats, 6605 estan resolts i, la resta, es troba en vies d’esmena”.

València, 10 de setembre de 2020.- El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha assenyalat que, “enfront dels 0 euros que ha pressupostat la Diputació d’Alacant, governada pel PP, en ajudes al Baix Segura després de la DANA del setembre passat, el Consell de Ximo Puig ha destinat prop de 100 milions i, a més, té un pla de futur per a la comarca alacantina”. Així ho ha expressat Mata en resposta a la síndica del PPCV, Isabel Bonig a qui ha retret que, “se li ocórrega donar lliçons”, tenint en compte la “lamentable gestió que s’ha fet des de la corporació provincial alacantina en aquest assumpte”.

Així mateix, el sotssecretari general del PSPV-PSOE ha reiterat que el Partit Popular “no està legitimat per a criticar el repartiment dels recursos”, quan “tots els dies coneixem a través dels mitjans de comunicació exemples del balafiament del president Carlos Mazón i el seu Govern”, una institució que, tal com ha indicat Mata “no ha destinat ni un cèntim a la reconstrucció del Baix Segura”, però que, no obstant això “permet que Ciutadans, amb només dos diputats, mantinga la barbaritat de 9 assessors”.

Per això, Mata ha considerat això “només un exemple més que el PP en les institucions no ajuda a les persones sinó a si mateix” i ha recordat el “recent nomenament de cinc càrrecs dels partits que sostenen el Govern provincial alacantí en llocs en l’Institut Gil-Albert en els quals es requereix d’una experiència que no tenen”.

En este sentit, Mata ha explicat que, després d’este desastre, la Generalitat Valenciana es va marcar com a objectius “reparar totes les infraestructures danyades, habilitar ajudes als afectats i preparar un pla de futur a la comarca davant futurs fenòmens d’estes característiques”. Així, el dirigent socialista ha posat en valor el pla ´Vega Renhace´ i ha apuntat que “no hem de quedar-nos en solucions curtterministes,”, sinó “apostar per solucions que vagen més enllà de respostes puntuals i pal·liatives”. “Este pla és una aposta per la transformació de la comarca i ajudarà a la seua protecció davant el futur”, ha destacat.

Sobre les ajudes a habitatge, Mata ha assenyalat que “pràcticament la meitat dels expedients estan resolts, però, a més, s’han activat altres recursos com a ajudes al lloguer o la posada a la disposició d’habitatges del parc públic als afectats per la DANA” i que les actuacions en les infraestructures viàries danyades “ja estan finalitzades”. A més, el síndic socialista ha assegurat que “pràcticament totes les ajudes per a béns de primera necessitat han arribat als seus destinataris”, ha detallat que “dels 8.940 expedients presentats, 6605 estan resolts i, la resta, es troba en vies d’esmena, a més de que pràcticament tots els expedients que no necessitaven esmena s’han abonat ja”.

La entrada Mata: “Enfront dels 0 euros de la Diputació d’Alacant en ajudes després de la DANA, este Consell ha destinat prop de 100 milions i té un pla de futur per al Baix Segura”” se publicó primero en pspvpsoe.