El govern local de Meliana ha pres la decisió d’adoptar una sèrie de mesures excepcional davant la tendencia al alça en els contagis per coronavirus. En aquests mnoments, el municipi té 39 casos actius i una incidencia acumulada dels últims 14 dies de 360 casos per cada 100.000 habitants.

Segons fonts municipals, la Junta de Govern de l’Ajuntament es va reunir dilluns al saló d’actes amb la secretària autonòmica de Salut Públic de la Generalitat Valenciana, Isaura Navarro, per a avaluar l’evolució de la incidència de la Covid-19 a Meliana. «Les dades de les últimes setmanes, com hem anat informant, no són bones, amb una tendència a l’alça preocupant. Atés que, a més, anem cap a les festes de Nadal, en què sol haver més contacte social de l’habitual, Salut Pública ens recomana que adoptem mesures extraordinàries de contenció individuals i col·lectives com a mínim durant els pròxims 10 dies. Tot, amb la finalitat d’arribar a les festes de Nadal amb les millors condicions possibles i evitar mesures més restrictives», explicaren les fonts.

En aquest sentit, dins de les competències municipals, per Resolució de l’Alcaldia s’han pres les mesures següents:

– El tancament al públic de les instal·lacions del poliesportiu municipal i la resta d’instal·lacions esportives municipals i, per tant, de l’activitat esportiva que s’hi realitza.

– El tancament del Cementeri Municipal excepte per als soterrars.

– El tancament dels parcs i jardins i dels jocs infantils.

– La suspensió de les diversos tallers, activitats i escoles municipals no reglades de les diferents àrees i regidories de l’Ajuntament.

– L’atenció en els diferents departaments municipals serà només amb cita prèvia.

– La suspensió de les visites al Palauet de Nolla i al Centre Cultural Rausell.

– La Biblioteca Municipal només tindrà servei de préstec i devolució de llibres, la resta de serveis se suspenen.

– S’intensificaran les mesures de prevenció i control en bars, restaurants i comerços pel que fa a l’aforament i el compliment de les mesures de prevenció.

– S’intensificaran les mesures de prevenció i control en el mercat municipal dels dijous pel que fa a l’aforament i el compliment de les mesures de prevenció.

– La Policia Local intensificarà la vigilància i el compliment de tota la normativa vigent amb motiu de la crisi sanitària, com ara horaris, aforament, ús de la careta, concentració de gent i altres.

I es recomana:

– La reducció dels contactes socials a aquells estrictament necessaris i, per tant, estar a casa com més temps millor, molt especialment aquelles persones majors on la incidència del virus és més alta.

– La suspensió de qualsevol activitat associativa que no siga estrictament necessària.

– Cal evitar, com més millor, qualsevol lloc o espai amb concentració de gent, especialment els espais tancats.

– Extremar les precaucions en l’àmbit familiar, especialment amb la gent gran.