• El responsable d’Hisenda socialista en Les Corts recorda que les dades objectives avalen la gestió del Govern del Botànic que “han aconseguit que la Comunitat siga l’autonomia amb menys incidència acumulada durant aquesta pandèmia, que la despesa social s’haja incrementat en aquests anys o que el pagament a proveïdors se situe en el més baix de tota la sèrie històrica”
València, 3 d’octubre de 2020.- El secretari d’Organització del PSPV-PSOE i responsable d’Hisenda del grup parlamentari socialista en Les Corts, José Muñoz, ha assegurat hui que el Govern de Ximo Puig està demostrant que és “exemple de gestió eficaç i rigorosa, no sols  durant aquest pandèmia sinó durant els cinc anys de govern del Botànic en els quals s’ha avançat molt enfront de les receptes fracassades i el balafiament que va deixar el PP”.
En aquest sentit, Muñoz ha assegurat que la Comunitat Valenciana està “fent un gran esforç per lluitar contra aquesta pandèmia i les dades recents, que coneixíem a principis d’aquesta mateixa setmana, ho mostren, ja que, és l’autonomia amb la incidència acumulada més baixa de tot el país amb 101,12 casos per cada 100.000 habitants”. Per això, ha lamentat que “el PP no pot traure pit de res i amaguen les seues vergonyes en les autonomies on governen”. Per a Muñoz, “encara que ací intenten enganyar i embullar, els ciutadans saben que són els mateixos que es van dedicar durant anys a arruïnar aquesta Comunitat”.
No obstant això, ha advertit que “el Govern de Ximo Puig ha sigut capaç durant aquests cinc anys de recuperar drets perduts pels ciutadans, superar la llosa pesada de la mala gestió econòmica amb un deute milionari i la hipoteca reputacional que van deixar 20 anys de governs del PP”. Així, ha indicat que “no ho diem nosaltres, són les dades objectives els que avalen que la Comunitat, gràcies al govern del Botànic, ha estat millor preparada per a afrontar aquesta crisi” i ha recordat, per exemple, que durant aquests anys, “la Comunitat ha sigut de les autonomies que més ha augmentat la despesa en sanitat i protecció social, ja que, entre 2009 i 2014 la despesa social per càpita va caure un 8,9, mentre que entre 2014 i 2018 va augmentar un 20,5%”.
A més, ara “els valencians som els quarts que menys IRPF paguem i això és gràcies al compromís d’aquest govern amb la justícia fiscal que ha beneficiat a 1,6 milions de contribuents valencians de rendes mitjanes i baixes, mentre que només 60.000 dels quals més perceben han començat a contribuir en major mesura”. Finalment, ha recordat també que l’última dada registrada a l’agost indica que el període mitjà de pagament a proveïdors “ha sigut el més baix de la sèrie històrica d’aqueix mes amb 27,66 dies”. Davant això, Muñoz ha reiterat que “ara els fons públics es gestionen de manera eficient i àgil mentre que amb el PP només hi havia caos, deute i balafiament”.

La entrada Muñoz: “El Govern de Ximo Puig és exemple de gestió eficaç i rigorosa enfront de les receptes fracassades del PP” se publicó primero en pspvpsoe.