També onegen les banderes Qualitur a les platges de les Marines, Bovalar i l’Alcúdia

“Sense bandera blava però amb molta dignitat. Nules més fort que un mur”, és el lema de la bandera que ja oneja a la platja de les Marines després de la seua hissada que ha tingut lloc aquest dijous amb l’assistència de l’alcalde, David García, de la regidora de Platges, M. José Esteban, i d’una representació dels membres de l’actual govern municipal com ara César Estañol, Blanca Silvestre, Gemma Carratalá i Ramón Martínez.

Així doncs, aquesta bandera onejarà també a les platges de Bovalar i de l’Alcúdia com a senyal reivindicativa davant la postura de Costes, que ha fet que Nules no aconsegueixca enguany el distintiu internacional Bandera Blava que atorga la Fundació per l’Educació Ambiental (FEE).

De fet, aquest guardó reconeix l’elevada qualitat de l’aigua així com l’excel·lència en els serveis que es presten a les persones usuàries i la conservació del medi natural, “uns aspectes que res tenen a veure amb el principal assumpte que al·lega Costes i que està relacionat amb la construcció del mur fet per l’ajuntament de Nules per a protegir les casetes de primera línia”, comenta la regidora de Platges, M. José Esteban.

En aquest sentit, cal recordar que l’any 2021 es va construir aquest mur que ha comportat que l’Ajuntament de Nules i Costes mantinguin un litigi judicial que ha estat la principal causa per a no aconseguir la Bandera Blava que des de l’any 2019 s’havia atorgat a platja de les Marines.

Davant açò, l’Alcalde de Nules, David García, ressalta que “aquest any la platja de les Marines no ha estat guardonada amb aquest distintiu, però les nostres platges comptaran amb aquestes banderes reivindicatives amb les quals seguim protegim el nostre patrimoni marítim com són les casetes de primera línia”.

Banderes Qualitur
Per altra banda, també ha tingut lloc hui la hissada de la bandera Qualitur tant a la platja de les Marines com a les platges de Bovalar i de l’Alcúdia. De manera que, aquestes banderes les atorga Turisme Comunitat Valenciana com a reconeixement a la qualitat i a la gestió mediambiental.

Les platges de Nules tenen, a més, altres distintius de reconeixement de qualitat per la gestió del seu litoral. Així doncs, a més de les banderes Qualitur de les platges de Bovalar, de les Marines, i de l’Alcúdia també compta amb les certificacions ISO 9001, que reconeix la qualitat en la gestió dels serveis per a les persones usuàries i en la satisfacció dels clients, i ISO 14001, dissenyada per a controlar les responsabilitats i impactes medi ambientals.

Així mateix, enguany una vegada més totes les seues platges compten amb la bandera “Platges sense fum” al adherir-se fa uns anys les platges de les Marines, de Bovalar i de l’Alcúdia a aquest pla de la Generalitat Valenciana amb el qual es vol preservar la població i el territori dels efectes nocius del tabac i de les deixalles dels cigarrets.