Patraix, última parada del gran viatge de Tardor

Tardor mai ha xafat Patraix. El barri està a les seues cançons, a les fotografies, als videoclips i a les entrevistes. Llueix a la caràtula del disc i a l’escenografia de la banda en cadascuna de les actuacions d’estos dos anys, totes elles en indrets llunyans al territori màgic que descriuen les lletres. Perquè Patraix encara no ha sonat a Patraix.

El quintet valencià saldarà el deute la nit del pròxim divendres, 11 d’octubre, en un concert que completa el viatge precisament al lloc on va començar tot. En Patraix va nàixer una idea captivadora, la qual va cristal·litzar en el disc més exitós de la banda i en una aventura de directes extenuant. Ara, els carrers que van ser origen seran també la meta. L’entrada serà lliure.

És hora de retornar les melodies al barri que les va prestar. La malenconia, però, serà desterrada d’esta celebració. El concert forma part de la programació de les Festes Populars de Patraix i convertirà la plaça del barri en un auditori natural que bressolarà la banda i el públic. El grup s’ha reservat un últim as en la mànega per a l’escena postcrèdits. Caldrà esperar al final del final.

En la reinvenció del tradicional Festitraix, Tardor no estarà a soles i els acompanyaran L’HomeBrut y Verbena Warriors. Els concerts començaran a les 22.30h.

Serà una festa colossal, el final.

Dos anys i una miqueta
Patraix va vore la llum en setembre de 2017. L’àlbum reflectia l’entrada en la maduresa de Tardor, amb lletres que celebraven la felicitat de construir un niu a la ciutat on havien crescut i melodies plenes de pop lluminós. El grup va créixer amb la incorporació del teclista Yeray Calvo. El disc era una aposta sense pretextos, la producció més ambiciosa de la trajectòria de la banda.

Han eixit reforçats després d’assumir este punt d’inflexió. El camí ha sigut llarg i ple de fites extraordinàries, com les dos nits al Palau de la Música o el guardó Ovidi al millor àlbum pop. El tercer LP de la discografia s’ha desplegat en mig centenar d’escenaris: sales, auditoris, places i festivals. I ha suposat la creació d’unsegell propi, Primavera d’Hivern, que ha començat a escriure la seua història.