Barceló: “El creixement poblacional que ha experimentat aquesta zona d’Elda ha fet necessari que incrementem els recursos assistencials”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assistit a l’inici de les obres de construcció del nou consultori auxiliar ‘Virgen de la Cabeza’ d’Elda, que comencen el dia 3 de maig i està previst que finalitzen en el termini de 16 mesos.

Durant la visita, la consellera de Sanitat ha estat acompanyada per l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaime Peris, la gerent del Departament de Salut d’Elda, Vicenta Tortosa, juntament amb l’equip directiu, i la directora territorial de Sanitat a Alacant, Encarna Llinares.

Segons ha manifestat Barceló, “les obres consisteixen en la construcció d’un nou edifici, que permetrà albergar els diferents serveis assistencials, i que permetrà millorar l’atenció sanitària que reben els ciutadans d’Elda”.

En concret, la població que atendrà aquest centre és de 8.196 persones usuàries, corresponents a la Zona de Salut Bàsica 4, i que fins al moment està sent atesa en el centre de salut Elda Acàcies.

De fet, la consellera de Sanitat ha afegit que “el nostre compromís és oferir una atenció sanitària de qualitat, acostar els serveis assistencials als ciutadans, i adaptar-nos a les necessitats actuals. Per això, a causa del creixement de població que ha experimentat aquesta zona d’Elda era necessari incrementar els recursos assistencials amb la construcció d’aquest nou consultori”.

Per a dur a terme aquest projecte, la Conselleria de Sanitat ha invertit 2.474.964 euros, que permetran la construcció del nou edifici sobre una superfície de 1.573,27 metres quadrats.

D’altra banda, el pla funcional del nou centre completa l’oferta assistencial d’atenció primària del municipi d’Elda, ja que el nou consultori comptarà amb les següents àrees: Recepció, Medicina de Família, Pediatria, Polivalent, Extraccions Perifèriques i Administració.

Distribució del nou consultori

El consultori constarà d’una planta semisoterrani i tres altures. En la planta semisoterrani se situarà els magatzems, vestuaris, sala de reunions i sala d’intervenció grupal. Així, en la planta baixa s’instal·laran les àrees d’admissió/recepció, consulta d’urgències, sala d’extraccions, zona de pediatria i condícies.

D’altra banda, la primera planta acollirà l’àrea de medicina familiar i condícies, i en la segona planta estarà la sala de cirurgia menor, sala d’EPS, consulta de matrona, condícies i instal·lacions en terrassa.

Finalment, el nou consultori estarà situat en la zona d’Elda situada en la poma situada entre els carrers ‘Virgen de la Cabeza, Les Navas, Salmerón i Sagunt