En concret, les 36 cries formaven part de les 48 tortugues que van ser traslladades al Oceanogràfic de València, també el 3 de setembre, amb l’objectiu de salvaguardar la seua supervivència

Un total de 36 tortugues babaues nounades han sigut soltades aquest dijous a la platja Carabassí, en la pedania il·licitana dels Arenals del Sol (Elx, Alacant), després de ser custodiades per un centenar de persones.

L’organització ha explicat en un comunicat que aquest dimarts prop de setanta voluntaris de les ONG Talaiola, Margalló i Xaloc han acompanyat a la mar a les últimes tortugues que havien sigut custodiades a la platja il·licitana des del passat 28 d’agost i fins al 2 de setembre.

Segons han informat, aquestes 36 cries s’uneixen a les altres 29 alliberades el passat 3 de setembre en la gran platja de Santa Pola, i s’ha triat aquesta jornada a causa “de les condicions de la mar”, ja que la DANA ja ha remés i el clima és ja “més favorable”.

En concret, les 36 cries formaven part de les 48 tortugues que van ser traslladades al Oceanogràfic de València, també el 3 de setembre, amb l’objectiu de salvaguardar la seua supervivència.

En el comunicat, Margalló ha posat en valor el doble èxit de la campanya: “D’una banda, dels setanta-huit ous que eren custodiats en el Carabassí, 65 nounats ja naden pel Mediterrani, mentre cal destacar l’entusiàstica implicació de les més de cent persones que han conformat el grup de voluntariat”.