• El portaveu socialista lloa el pla Vega Renhace presentat hui pel president de la Generalitat, “una mostra clara que a més dels 100 milions que el Consell va posar des del principi per a alleujar els danys de la catàstrofe, hi ha un full de ruta compartit a mitjà i llarg termini”.
  • Francés recorda que gràcies al Grup Socialista enguany hi haurà un diàleg sincer i participatiu per a elaborar els pressupostos de la Diputació d’Alacant i que, “si Carlos Mazón ens haguera escoltat per a fer els pressupostos actuals, els pobles afectats `per la DANA ja haurien rebut els 6 milions d’euros de la Diputacion”.
  • El portaveu socialista espera que Mazón “isca del bucle de culpar al Govern d’Espanya per tot, i assumisca que la decisió de no incloure les ajudes per la DANA en el pressupost de la Diputació va ser seua”.

Alacant, 17 setembre de 2020.- El grup socialista en la Diputació d’Alacant, a través del seu portaveu, Toni Francés, ha afirmat que passat un any des que la Vega Baixa patira els estralls de la DANA, s’ha demostrat que “el millor aliat del Baix Segura es diu Ximo Puig”.

Francés ha realitzat aquestes declaracions al fil de la presentació hui a Almoradí per part del President de la Generalitat, del Pla Vega Renhace per a la regeneració del Baix Segura amb les seues principals mesures. Per al portaveu socialista “Puig ha demostrat la seua proximitat constant a les necessitats del Baix Segura, i ha aconseguit unitat d’acció de tots. Això és un gran notícia”.

I és que, des del grup socialista creuen que el lideratge de la Generalitat Valenciana per a reactivar la Vega Baixa va més enllà de els, fins hui, més de 100 milions posats a disposició pel Consell per a pal·liar els efectes de la DANA. “Hi ha un full de ruta, compartida amb el territori i els sectors econòmics i socials, i est, juntament amb les ajudes d’urgència que han arribat, aqueix el gran encert de l’executiu que lidera Ximo Puig”.

DIPUTACIÓ D’ALACANT: “ELS PRESSUPOSTOS DE 2021 HAURAN DE MIRAR TAMBÉ AL BAIX SEGURA”

En relació a la Diputació d’Alacant i les primeres trobades per a elaborar els pressupostos de 2021, Francés ha assenyalat que “gràcies a la proposta del Grup Socialista enguany hi haurà un diàleg sincer i participatiu per a elaborar els pressupostos de la Diputació d’Alacant que hauran de mirar també al Baix Segura”, subratllant també que, “si Carlos Mazón ens haguera escoltat per a fer els pressupostos del 2020, els pobles afectats per la DANA ja haurien rebut els 6 milions d’euros de la Diputació”.

Així, des del grup socialista consideren que el Pla Renhace ha de situar al sector públic i privat com “coparticipes” de les iniciatives, i en aquest context, apunta Francés, “la Diputació d’Alacant haurà de ser proactiva, no pot quedar-se com a observadora. Degué ser-ho en el pressupost d’enguany, però no el van fer, i un any després els pobles del Baix Segura segueixen sense poder comptar amb els 6 milions promesos per la Diputació. Desitgem que hagen aprés la lliçó i que no torne a ocórrer”.

CARLOS MAZÓN HA D’EIXIR DEL BUCLE DE CULPAR Al GOVERN DE TOT

Finalment, Francés considera necessari que el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, “hauria d’eixir del bucle de culpar de tot al Govern d’Espanya, i assumir que la decisió de no incloure en els actuals pressupostos els 6 milions per a ajudar als municipis afectador per la DANA va ser seua, de ningú més”.

Per al portaveu socialista, s’obrin noves oportunitats que l’equip de govern de la Diputació hauria d’aprofitar perquè “per fi, i encara que siga amb un any de retard, els 6 milions de la Diputació arriben a la Vega Baixa. Si creuen que hi ha una alternativa millor i més ràpida que modificar el pressupost per a disposar dels 6 milions que ho facen. Ens és igual, però que no ho retarden més”, ha conclòs.

La entrada Toni Francés: “Un any després de la DANA s’ha demostrat que el millor aliat del Baix Segura es diu Ximo Puig” se publicó primero en pspvpsoe.