• El president de la Generalitat ha participat este matí en el ‘VI Fòrum d’Alcaldesses, Alcaldes i Portaveus Vicent Nebot’ on ha criticat l’enfrontament entre institucions i ha assegurat que allà on el Partit Socialista estiga en l’oposició “acostarem el muscle en comptes de dividir”
  • Ximo Puig anuncia que es constituirà una “aliança efectiva” entre Generalitat Valenciana i ajuntaments per a “presentar junts projectes potents al Govern d’Espanya i aconseguir fons de la Unió Europea”València, 19 de setembre de 2020.- “El que li exigim a l’oposició en estos moments és lleialtat al país, no al Govern; és impensable una actitud de fronterització durant la pandèmia”. Així ho ha assenyalat el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, durant el ‘VI Fòrum d’Alcaldesses, Alcaldes i Portaveus Vicent Nebot’ celebrat aquest matí a Castelló i en el qual també ha intervingut la secretària federal de Política Municipal del PSOE, Susana Sumelzo, el secretari adjunt federal de Política Municipal del PSOE, Alejandro Soler i el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch.

    En este sentit, el president de la Generalitat ha assenyalat la necessitat en aquests moments d’una “aliança institucional” i ha criticat tant el “aventurisme barat” de l’oposició com “l’enfrontament d’unes institucions contra unes altres”: “Ni els espanyols ni els valencians es mereixen aquesta crispació”. Per això, el líder dels socialistes valencians ha assegurat que allà on el Partit Socialista estiga en l’oposició “acostarem el muscle en comptes de dividir”.

    Així mateix, el secretari general del PSPV-PSOE ha assenyalat que és “absolutament exigible” que tiren avant els Pressupostos Generals i ha apuntat la “gran oportunitat que ens dóna ara una Europa que ha sigut més social que mai”, per la qual cosa ha reiterat la necessitat de tindre com més prompte millor els PGE i poder utilitzar els fons europeus que “són molt necessaris per a la transformació”.

    “El PSPV-PSOE és el projecte de la convivència, de la unitat, de la suma”, ha volgut recordar també Ximo Puig qui ha assenyalat que este és el moment de “analitzar tots els projectes des de l’àmbit local i des de la Generalitat Valenciana per a presentar a Europa”. Així, el president ha anunciat que es constituirà una “aliança efectiva” entre estes dues administracions per a “presentar junts projectes potents al Govern d’Espanya i aconseguir fons de la Unió Europea”. “El món rural és un espai d’oportunitat i hem d’aprofitar-lo”, ha indicat.

    Finalment, el líder dels socialistes valencians ha posat en valor la figura dels alcaldes i alcaldesses durant esta crisi sanitària i ha destacat que, hui més que mai, la socialdemocràcia és “l’única resposta”. “El full de ruta és actuar units contra la pandèmia, encapsular brots, fer la Sanitat més potent i reactivar l’economia”, ha conclòs.

La entrada Ximo Puig: “El que li exigim a l’oposició en estos moments és lleialtat al país; és impensable una actitud de fronterització durant la pandèmia” se publicó primero en pspvpsoe.