Segons ha explicat la presidenta de la comissió, Begoña Gómez-Cecillo, en una carta publicada en Facebook, aquest nomenament “es presenta com un repte de superació, força i treball”

La comissió fallera de València L’Antiga Senda Senent-Alameda, més coneguda com El Palau, ha designat per a 2025 com a fallera major infantil a Alejandra, una xiqueta amb dany cerebral adquirit que es converteix en la primera representant d’una comissió amb diversitat funcional.

Segons ha explicat la presidenta de la comissió, Begoña Gómez-Cecillo, en una carta publicada en Facebook, aquest nomenament “es presenta com un repte de superació, força i treball” per a demostrar que la falla “es bolcarà” en el seu suport a Alejandra “per a visibilitzar la seua situació i contribuir a la integració d’un col·lectiu de persones que necessiten molta ajuda”.

En la missiva, la família d’Alejandra relata que “va sobreviure a un accident impossible” i ha superat cada obstacle “amb una força admirable”, per la qual cosa el fet que es convertisca en fallera major infantil és “un honor” i “un far d’esperança i visibilitat per a tots els xiquets que, com ella, enfronten desafiaments inimaginables”.

“És una fita que volem celebrar, no sols pel que representa per a la nostra filla, sinó també pel que simbolitza per a tots aquells que creuen que els límits pot ser superats”, remarquen.

També subratllen que Alejandra “és un exemple vivent que la determinació i l’esperit humà poden sobreposar-se a les adversitats més grans”.

Els pares s’han mostrat “orgullosos de veure-la assumir eixe rol tan significatiu” i valoren el missatge que portarà amb si: “Que els xiquets amb dany cerebral congènit i adquirit tenen un lloc en la nostra societat, que les seues vides són valuoses i que els seus assoliments són dignes de celebrar-se”.

Confien que la història de la seua filla inspire a molts altres i agreguen que el fet que Alejandra siga fallera major infantil és “un símbol que els límits no existeixen, que cada xiquet ha de brillar amb llum pròpia” i que junts es pot construir “un futur més inclusiu i esperançador”.

Per al pròxim curs faller, aquesta comissió tindrà com a president infantil al germà d’Alejandra, Amariel.