La Regidoria de Cultura i Tradicions prepara exposicions col·lectives per a destacar el talent i la creació artística dels autors locals

‘750 anys de creació artística’ és el títol de la iniciativa que la Regidoria de Cultura i Tradicions ha impulsat per a posar en relleu el talent dels artistes locals com a part de la celebració del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real. En el marc de la programació que des de febrer de 2024 fins a febrer de 2025 està desenvolupant l’Ajuntament, amb la col·laboració d’entitats i societat civil, el Departament de Museus ha llançat una convocatòria dirigida als artistes plàstics perquè participen en les exposicions col·lectives que es realitzaran en els diferents centres expositius de la ciutat.

“La commemoració de 750 anys d’història compartida és una ocasió immillorable per a reunir els nostres artistes i mostrar la qualitat i el talent d’estos autors, que són un orgull per a la nostra ciutat”, ha subratllat la regidora de Cultura i Tradicions, Noelia Samblás. Els interessats poden enviar un correu a museu@vila-real.es fins al 23 de juny indicant l’obra que volen exposar. Des del Departament de Museus se’ls informarà de l’espai expositiu en el qual se situarà la peça. Les exposicions col·lectives es duran a terme a partir del segon semestre de 2024 i fins a febrer de 2025.

Samblás ha fet una crida a la participació dels artistes plàstics de la nostra ciutat perquè, amb esta iniciativa, “puguen també formar part d’esta commemoració del 750é Aniversari de la Fundació amb la qual celebrem els nostres orígens i reforcem els llaços que ens unixen com a poble”.

La regidora ha remés una carta als creadors locals en la qual, a més de convidar-los a formar part del projecte, es detalla com poden participar per tal que una de les seues obres forme part d’esta retrospectiva de 750 anys de creació artística.