• El president de la Generalitat i secretari general, Ximo Puig assisteix al tradicional sopar d’estiu que els socialistes valencians organitzen a Dénia

  • Ximo Puig acusa el PP de voler obrir la guerra de l’aigua i recorda que “fer política partidista és un greu error i no soluciona res”

Dénia, 12 d’agost de 2019.- Els socialistes valencians han celebrat hui el seu tradicional sopar d’estiu en la localitat alacantina de Dénia que ha comptat amb la participació del president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig qui ha assenyalat que es tracta d’un dia de “confraternitat, de festa i de reconeixement als companys i companyes que han aconseguit una altra vegada que el partit socialista siga la primera força política de la Comunitat”.

Davant els mitjans de comunicació i abans de començar l’acte, el líder dels socialistes valencians ha destacat “la gran responsabilitat” del partit socialista després de ser la força més votada després de 30 anys, tant en la Comunitat com a la província d’Alacant. “Hem d’administrar aquesta majoria des de la responsabilitat i des de la humilitat” ha assenyalat al mateix temps que ha apuntat que es tracta d’una legislatura en la qual cal “afrontar la fractura social que vivim i apostar per superar les desigualtats que pateixen molts ciutadans”.

Respecte a la situació política nacional, Ximo Puig ha afirmat que estem davant un curs molt condicionat per la política espanyola i s’ha mostrat esperançat que “com més prompte millor hi haja un acord i no es repetisquen les eleccions. “Per això hem de demanar a tots els partits polítics que prenguen consciència d’aquesta situació”, ha asseverat.

El secretari general dels socialistes valencians ha destacat el gran esforç que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez està fent per a presentar un programa progressista. “El que correspon és arribar a un acord des de les diferències que hi ha ” ha reiterat, després de posar com a exemple a la Comunitat “on s’ha vist que és possible i per tant a Espanya també es pot encara que les circumstàncies siguen diferents”.

Respecte a la reunió que hui han mantingut el president de la Regió de Múrcia, Fernando López i el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, el líder dels socialistes valencians ha assenyalat que “l’harmonia institucional la mantindrà en tot moment amb tots els responsables polítics i amb totes les institucions” i per tant no veu “cap problema”. No obstant això ha lamentat que el PP vulga tornar a obrir la guerra de l’aigua i ha recordat que “quan el PP governava totes les institucions va generar una gran guerra que va ser estèril per als interessos dels ciutadans i dels regants”. “Nosaltres en aquests quatre anys hem demostrat que defensem els interessos dels regants de la Comunitat que els defensem amb intensitat que volem que el transvasament continue alhora que volem parlar des de la racionalitat i no fer política partidista de l’aigua que és un greu error” ha afirmat Puig per a qui la confrontació “és un greu error i no ajuda a solucionar el problema dels regants”.

Finalment, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE ha incidit que es treballarà per a garantir els drets dels regants “des del dialogue i la fermesa, sense estridència perquè és la via intel·ligent per a solucionar una situació complicada”.

La entrada Ximo Puig: “Aquest és un acte de reconeixement als companys i companyes que han aconseguit una altra vegada que el partit socialista siga la primera força política de la Comunitat” se publicó primero en pspvpsoe.