Besalduch: “Durant 20 anys el PP va imposar un model segregador, hui és la comunitat educativa, les famílies i el professorat els qui tenen llibertat per a triar”

  • La portaveu d’Educació en Les Corts, Ana Besalduch insta al PPCV que deixe de mentir i d’inventar-se problemes en els centres educatius que “no existeixen”

València, 13 d’agost de 2019.- “El PP segueix obstinat a mentir al conjunt de la ciutadania quan parla del model lingüístic”, ha asseverat la portaveu d’Educació en Les Corts, Ana Besalduch. “És mentida que la conselleria d’Educació implante un model únic” ha contestat la diputada socialista davant les declaracions realitzades hui per la portaveu d’Educació del PPCV en Les Corts, Beatriz Gascó. “Enfront del model segregador que durant 20 anys va imposar el PP a les aules hui tenim un model que es va adaptant a les realitats de cada centre i de cada territori”, ha explicat Besalduch. “Hui és la comunitat educativa, el professorat i les famílies les que trien el model que millor s’ajusta a l’ensenyament dels seus fills”, ha afirmat.

“Mentre uns treballem per a millorar l’ensenyament en la Comunitat, el PPCV continua agitant vells fantasmes” ha lamentat Besalduch qui ha recordat que “l’objectiu del Botànic és que  en finalitzar l’educació obligatòria tots els alumnes puguen expressar-se en castellà, valencià i anglés per igual” per això ha instat al PP a deixar de mentir i d’inventar-se problemes en els centres educatius que no existeixen.

Besalduch li ha recordat al PP que el model lingüístic que recull la Llei estableix que tots els centres han de garantir que almenys el 25% dels ensenyaments s’imparteixen en castellà el 25% en valencià i entre un 15 i un 25 en anglés.  El 30% restant, segons ha explicat la diputada socialista, ho decideix cada centre per dos terços del seu consell escolar i fins al moment el 97% dels centres ho ha fet per consens. No obstant això, tal com ha apuntat Besalduch, en aquells centres on no hi ha hagut acorde la conselleria ha optat per que s’impartisca el 40% en castellà, el 40% en valencià, i el 20% en anglés.

Per a Besalduch “és lamentable el greu desconeixement del PP”, per la qual cosa ha instat al seu portaveu a “informar-se bé abans de llançar soflamas que només buscar reavivar vells fantasmes i generar polèmiques on no n’hi ha”. Besalduch ha recordat que en tot cas va ser el conseller del PP, Font de Mora el que va intentar implantar el model únic amb la imposició en els centres del 30% en castellà, el 30% en valencià i el 30% en anglés “sense que les famílies tingueren cap opció a opinar”. “La gestió del PP en matèria educativa va generar una escola segregada, amb dues comunitats lingüístiques absolutament diferenciades i totalment ineficient que va aconseguir que a penes un terç dels alumnes acabaran l’escolarització parlant valencià, tan sols un 6% anglés i el 98% en castellà” ha conclòs.

La entrada Besalduch: “Durant 20 anys el PP va imposar un model segregador, hui és la comunitat educativa, les famílies i el professorat els qui tenen llibertat per a triar” se publicó primero en pspvpsoe.