• El president i secretari general del PSPV-PSOE participa en un acte telemàtic organitzat pel Espai de Reflexió María Cambrils, en el qual han participat també el conseller de Política Territorial, Arcadi España, el politòleg Pablo Simón, la investigadora Irene Zaera i la professora d’Economia en la UCLM María Ángeles Davia
  • Destaca les mesures adoptades per la Generalitat a través del Pla Ariadna, que inclou ajudes al lloguer i la contractació de joves, formació i ajudes a la mobilitat i la cultura

València, 5 de març de 2021.- El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha destacat hui la necessitat d’avançar en “una aliança entre generacions i un canvi de perspectiva” sobre la joventut, i ha destacat la “responsabilitat” que han demostrat en la lluita contra la pandèmia. Així ho ha manifestat en la seua intervenció en un acte telemàtic organitzat pel Espai de Reflexió María Cambrils, en el qual han participat també el conseller de Política Territorial, Arcadi España, el politòleg i professor en el departament de Ciències Socials de la Universitat Carles III Pablo Simón, la investigadora de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques Irene Zaera i la professora d’Economia, Econometria, Història i Institucions Econòmiques en la Universitat de Castella-la Manxa María Ángeles Davia.

“No es tracta de caritat, sinó de justícia. És de justícia abordar els problemes del 20% de la població, de la joventut tantes vegades invisibilitzada”, ha destacat el president, que ha apostat per “fer-ho amb celeritat en les respostes i amb visió a llarg termini”. “Ja n’hi ha prou d’estereotips; ni els joves són el col·lectiu insolidari que alguns dibuixen no han sigut els propagadors d’aquesta pandèmia”, ha afegit el dirigent socialista, que ha subratllat la “responsabilitat amb sacrifici” que ha demostrat la joventut valenciana durant la crisi sanitària.

En aquest sentit, ha mostrat la seua preocupació pels perjudicis que la pandèmia ha portat amb si per a aquest col·lectiu, entre els quals ha destacat “més atur, més precarietat i major pèrdua de renda que la majoria, més problemes d’emancipació i una pèrdua generalitzada de les expectatives, una pèrdua d’esperança”.

Així, ha apostat per “un canvi de perspectiva” per a “evitar que aquesta epidèmia sanitària mute a una epidèmia de desigualtats i acabe en una epidèmia de desencantament”. Per a això, el secretari general dels socialistes valencians ha considerat necessari establir “una aliança entre generacions” amb mesures “perquè la joventut puga tindre una vida digna”, i ha destacat l’acció del Consell en polítiques de joventut com “les ajudes al lloguer, que s’han multiplicat per huit en cinc anys, les beques universitàries, que s’han duplicat en un lustre, o accions de formació i ocupació que han arribat a 67.000 joves des de 2016”.

Per al president, “del que es tracta és d’obrar una vertadera transformació amb el suport dels fons europeus”, que s’utilitzaran per a posar en marxa el Pla Ariadna, que inclou ajudes al lloguer d’habitatge, programes de contractació a través d’entitats públiques i privades, iniciatives de formació per a joves en situació d’abandó escolar i més ajudes a la mobilitat i a la cultura”. “Estem davant una dècada de canvis radicals, però també és una dècada de grans oportunitats, i els joves porten temps preparant-se per a elles”, ha conclòs.

Per part seua, el conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha destacat la necessitat de “fer propostes per a la joventut evitant els curtterminismes i els debats estèrils” i ha considerat que és el moment de “ser audaços” en les polítiques de joventut. En aquest sentit, ha cridat l’atenció sobre el fet que “tenim un pacte d’Estat per les pensions, però no tenim un pacte d’Estat per a la joventut que done resposta a les seues necessitats reals”

La entrada Ximo Puig demana “una aliança entre generacions i un canvi de perspectiva” sobre la joventut i destaca la seua responsabilitat en la pandèmia se publicó primero en pspvpsoe.