Ximo Puig: “Perquè les coses continuen bé en la Comunitat Valenciana necessitem més vots per a Pedro Sánchez i per al PSOE, hem de dir sí al futur”

  • El president de la Generalitat ha assegurat que diumenge que ve “ens juguem més que una elecció, ens juguem el treball conjunt d’aquests 40 anys i tindre un president que governe per a totes les persones que entenen la diversitat d’España”
  • Pedro Sánchez assegura que “el Govern d’Espanya del partit socialista aprovarà una reforma del sistema de finançament autonòmic que beneficiarà a la Comunitat Valenciana, perquè volem millorar l’estat de benestar”

Castelló, 8 de novembre de 2019.- El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat aquesta vesprada en l’acte de campanya celebrat a Castelló en el qual també han participat el candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez; l’alcaldessa socialista de la ciutat de Castelló, Amparo Marco; el secretari general del PSPV-PSOE a la província, Ernest Blanch, i la diputada i candidata al Congrés, Susana Ros, que “perquè les coses continuen bé ací necessitem que el diumenge hi haja més vots que mai per a Sánchez i per al PSOE, perquè dir sí a Pedro Sánchez és a dir sí al futur”.

En este sentit, ha assenyalat que diumenge que ve “ens juguem més que una elecció, ens juguem el treball conjunt d’aquests 40 anys i tindre un president que governe per a totes les persones que entenen la diversitat d’Espanya”, al mateix temps que ha assegurat que “es tracta d’harmonitzar i buscar solucions i l’única és des de la racionalitat, defensant la llei i el diàleg”.

Puig ha instat als ciutadans a votar diumenge que ve “amb alegria, perquè el que ve serà millor”, al mateix temps que ha reconegut que “hem patit aquests mesos la intolerància i la incomprensió d’assumir el que ja havien votat els ciutadans, perquè fa uns mesos votem i no tenim govern a Espanya, perquè alguns han posat per damunt l’interés personal enfront de la legitimitat de les eleccions”. En aquest sentit ha remarcat que “necessitem més, perquè guanyant sembla que no és suficient”.

Per això, el secretari general del PSPV-PSOE ha agraït al candidat socialista, Pedro Sánchez, la seua presència, al mateix temps que ha apuntat que “eres el president del Govern que més vegades ha vingut a Castelló i només portes un any, la qual cosa per a nosaltres és una gran alegria”. Així, ha assegurat que “ens sembla molt bé que quan vingues ho faces per a exhibir complicitat amb aquesta terra, perquè és la primera vegada en dècades que un Govern presenta un pressupost que compleix amb la Comunitat Valenciana i amb el seu Estatut, encara que els altres no van complir i el van rebutjar”.

En este sentit, Puig ha insistit que “hem de governar a Espanya per a complir amb els grans objectius d’ocupació, de benestar, perquè som ací per a millorar la vida de la gent i per això el diumenge votem per moltes raons”. De fet, ha assenyalat que “en aquests quaranta anys Espanya ha avançat per l’aportació de cadascun de nosaltres, perquè veiem la vida d’una forma molt més inclusiva que els altres”.

El president de la Generalitat ha recordat que, en el debat dels candidats del passat dilluns, “hi havia gent que posava en qüestió el gran avanç d’Espanya, i fins i tot algun deia que el problema era pensions o autonomies”, la qual cosa ha considerat “un engany a la societat, perquè el que volen és acabar amb les autonomies per a acabar amb l’estat del benestar”. En este sentit ha recordat que “la primera llei que va aprovar aquest govern en la Comunitat Valenciana va ser la universalització de la sanitat, perquè en aquest país no es deixa a ningú sense assistència sanitària, tinga papers o no tinga papers, perquè aquesta és una societat més decent des del moment en què tots tenim dret a la sanitat”.

Finalment, ha apuntat que “el que passa ací no passa a Europa”, al mateix temps que ha assenyalat les dificultats de Pedro Sánchez per a explicar a la resta de líders europeus com la dreta d’Espanya s’alia amb l’extrema dreta. Així, ha recordat que “ací no sols han pactat, han aprovat en la comunitat de Madrid una proposta de l’extrema dreta que diu que il·legalitzaran partits, la qual cosa demostra que és dramàtic que les dretes estiguen agenollades davant Abascal”. “Estan tots contra Pedro Sánchez, però no tenen un projecte per a Espanya, perquè només el PSOE el té”, ha concluit.

Pedro Sánchez: “El govern socialista aprovarà una reforma del sistema de finançament”

El secretari general del PSOE i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha animat a votar al PSOE per a desbloquejar la situació. “Necessitem un govern progressista ja, que de resposta a molts dels desafiaments que tenim”, ha apuntat, al mateix temps que ha insistit que “no tornarem a l’Espanya del Node, volem avançar en justícia i en convivència”. Per això, ha assegurat que “diumenge que ve només hi ha dues opcions: o es vota al PSOE perquè hi haja govern o es vota bloqueig” i ha afirmat que “necessitem guanyar per a garantir l’estabilitat i poder governar per a tirar avant”.

Durant la seua intervenció a Castelló, el líder dels socialistes s’ha referit “alt i clar” al finançament autonòmic. “El govern d’Espanya del partit socialista aprovarà una reforma del sistema de finançament autonòmic que beneficiarà a la Comunitat Valenciana perquè volem millorar l’estat de benestar” ha assenyalat Pedro Sánchez, al mateix temps que ha insistit que ho escolten” ben clar”. Però per a això, ha explicat que és necessari que “exigir als partits conservadors estabilitat i que no hi haja bloqueig per a millorar el sistema de finançament”.

Pedro Sánchez ha recordat que votar PSOE significa “formar govern, frenar al franquisme i fer avançar a Espanya en justícia social”, al mateix temps que ha advertit que “el PSOE és l’únic que pot garantir la vertebració territorial”. Per això, ha recordat també alguns dels avanços aconseguits gràcies al govern del PSOE. “Hem pujat el salari mínim, hem revertit retallades educatives, hem recuperat la sanitat pública”, ha apuntat el líder dels socialistes, qui també s’ha referit al compromís fet realitat de l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco, al que ha afegit que “en la pròxima legislatura acabarem amb la fundació Francisco Franco i amb qualsevol vestigi del franquisme al nostre país”.

Per part seua, l’actual alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assegurat que “Castelló no defraudarà al PSOE aquest diumenge, ni a Pedro Sanchez, perquè ací sabem que aquest país avança amb el socialisme”, al mateix temps que ha demanat força i vots “perquè el PSOE vole alt, sense plom en les ales, per a governar en solitari i per a continuar avançant en drets i viure lliurement en aquest país que tant volem”.

De la mateixa manera, el secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ernest Blanch, ha agraït al candidat socialista, Pedro Sánchez, “ser un president diferent, que sap construir amb qui pensa diferent i fa política amb els braços oberts”. Per això, ha assegurat, “votarem socialista el 10N, perquè fer política als braços oberts construeix i no destrueix” i ha destacat que “no tornarem al passat, no deixarem que guanyen tots aquells que volen retrocedir, lluitarem per la victòria i l’aconseguirem”.

La diputada socialista i candidata, Susana Ros, ha incidit en què “si no votarem aquest diumenge, tornaran els que se’ls ompli la boca parlant de patriotisme i se’ls oblida que ser demòcrata és parlar de dignitat democràtica”. En aquest sentit ha apuntat que “el 10 de novembre cal triar entre la volta al passat amb les tres dretes o continuar en el segle XXI amb les llibertats, drets i un govern progressista, alguna cosa que només el podem garantir nosaltres”. Finalment, ha demanat el vot especialment per les dones assegurant que “l’Espanya que volem és feminista, perquè les conquestes dels drets de les dones l’hem guanyada amb sang, suor i llàgrimes”.

La entrada Ximo Puig: “Perquè les coses continuen bé en la Comunitat Valenciana necessitem més vots per a Pedro Sánchez i per al PSOE, hem de dir sí al futur” se publicó primero en pspvpsoe.